2.ay aşını vurduran anneler

Ayın 21 inde ikinci ay aşılarımız var. Yaptıranlar ne gibi sorunlar yaşadı üç aşı birden yapılacak dedi ebe bende korkuyorum.

Bizde sabah 2.ay aşımızı olduk üç tane birden 3 gün ateş yapabilir dedi ebe tetikte bekliyorum inşallah ateşlenmez 37 buçuğu geçerse calpol vericem

Öncesinde vermek etkili olur mu ki

Hemşire calpol yazdırdı ateş huzursuzluk olursa 6 saat arayla 1 çay kaşığı verebilirsin diye iki bacak bir kol yapıyorlar koldan yapılan valla benim canımı acitmisti diyebilirim çok yüzeysel yapıyorlar vücutta yavaş yavaş emilecek diye Ora yara olabilirmiş rahatsız edebilir demişti çok şükür ne yara oldu ne huzursuzluk ilacını da açmak zorunda kalmadık. Ama birazcık uyku yapmıştı

Bu sabah olduk eve geldik iyiydi uyudu uyandi cok agliyo gozlerinden boncuk boncuk yaş dokuluyo valla :face_holding_back_tears: ateş olmadi daha insallah olmazda ama cok huzursuz memeyide mamayida iki cekip agliyo karnida aç salliyorum şuan

Kimisi öncesinde calpol veriyor fayda ettiğini söylüyor kimisi de önce ateş düşürücü kullanmanın aşının etkisini azalttığını söylüyor ben o yüzden calpol vermedim

Bızde dun ıkı bacakdan olduk haftaya da koldan olacak . Aşı olunca ılk once bıra agladı susutu eve geldık uyudu 3 saat sonra bır uyandı durdurmak mumkun olmadı esımın de dayısı vefat etmıstı evde degıldı cok zorlandım 1 saat boyunca agladı sadece kucakda az da olsa duruyordu. Calpol ates dusurucu verdım atesı olmadıgı halde verdım yarım saat sonra sakınlestı bacaklarda kızarıklık ve bır bacagı şiştı esım gelınce. Kolanya ıle bacagını ovaladık sonra da buz akusu ıle 1 dk arayla ıkı bacagına da koyduk . Bacagı sıs ama eskısı gıbı huzursuz degıl cok az bır huzursuzluk var ama hemsıre 3 gun surer demıstı kolundan yapılan ası daha da agır oluyormus bız daha onu yaptırmadık ınsAllh dayanır bebegım. Haftaya koldan yaplıan asısı ve. Rota aşısı yaptırmayı dusunuyoruz. Bırde menenjit varmıs ama kımı bebegın bunyesı kaldırmıyormus menenjit bıraz daha agırmıs bır tane tanıdıgımızın komsu su yaptırmıs cocukda ıstıme kaybı olmus aşı agor gelmıs o yuzden korktuk sadece rota yaptıracağım

2 gün önce yaptırdım ateş olabilir dedi hemşire parol yazmışlar eve gidince içirebilirsiniz dediler içirdim şükür ateşi olmadı ama aşı olduğundan beri çok sancılı alakası var mı bilemedim

Bızım 3-4 gün sürdü ateş . :face_with_thermometer:

Merhaba benim kızımda çok şükür ne ateş ne huzursuzluk yaptı tam tersi uyuttu ama eğer ağrısı steşi olursa 4 saatte bir bi çay kaşığı calpol verebilirsiniz