2. Ay aşısı yan etki yaptı😮‍💨

Bebişim 2 ay 4 günlük. Ebe ateş düşürücü vermeden gel bu yapacağım aşı ateş yapmaz herhangi bir sorun olmaz dedi diye ateş düşürücü vermeden gittim. Aşı olduktan sonra aşırı uyku hali oldu ve halsizlik vardı. 1 saat sonra kendine geldi ve gülmeye başladı ama yine 2 saat sonra resmen günümüz kabusa döndü. Arka arkaya defalarca kustu 8 kere rahat kusmustur resmen fışkırarak. O kadar huysuzluğu vardı ki altını bile temizletmedi. Üstü ıp ıslak oldu onu bile giydiremedik bir anda ateşi yükseldi. Apar topar hastaneye gittik şekeri ölçüldü kan alındı ve elle muayene yaptı doktor. Aşının yan etki yapmış olduğunu söyledi ve aşırı gazı var dedi. Sabahı çok zor ettik diyebilirim bütün yan etkilerini birebir yaşadık. Bugün şükür ateşi çıkmadı çok fazla ama huysuzlugu vardı ve gün boyunca hiç uyumadı şimdi ise yorgunluktan uyudu kaldı. Yazık yavrum ateşi çıkınca sayıklayıp mimiklerini oynatıp duruyor.
Başına böyle birşey gelen oldu mu?

Inanamiyorum bughn bizde olduk asi 2 ay 7 gunluguz bnmkide dogru duzgun uyumadi cok fazla kustu agzindan burnundan resmen surekli sizlaniyo agliyo geldigimiz gibi agri kesici surup verdim bn ama bilmiyorum bnde neden boule oldu diyodum acaba bizimde mi asidan

Bu aşının ne kadar süresi var en geç ne zaman yapılmalı ? 2 ay 4 günlük olduk doktor ben haber vereceğim dedi henüz aramadı

Biz ikinci ay aşısında hicbisey yaşamadık rota da olmuştu ekstra.

Menenjit aşısında böyle etki gördüm emerken inliyodu acıdan zaten ateş düşürücü ve ağrı kesici verilmişti bu aşıdan sonra.

hangi aşıyı oldu ki

Normalde de emdikten sonra veya öncesinde gazından dolayı kustugu oluyordu ama aşıdan sonra dediğiniz gibi ağzından burnundan geldi kusmuk asla susturamadik çocuğu. Ateş düşürücü ağrı kesici verdik ama o da belli aralıklarla verilmesi gerekiyor yinede zor geçti günümüz. Ben ilk defa duydum gördüm bide ilk çocuk olunca apar topar hastaneye gittik doktorda öyle söyledi büyük ihtimalle sizinde yan etki yapmıştır ama 2-3 güne geçeceği yazıyor internette

Bana kendi ebemiz yokken başka bir ebe daha 1 ay 26 günlük olduğundaki tarihe gel yapalım demişti o gün gittiğimde kendi ebemiz daha 2 aylik olamamış zamanı var deyip 2 ay 3 günlük olduğu günu verdi gel diye. Büyük ihtimalle yakında haber verir doktorunuz ama siz yinede daha bilgili birine sorun benim ilk çocuk bu konularda çok tecrübesizim​:smiling_face_with_tear:

İlk saatlerde herhangi bir etki görmeyince vermedik ama ilerleyen saatlerde olunca direk doktora götürdük ilk çocuk neyin ne olduğunu da tam anlamayınca hastaneye gitmek en mantıklısı doktor kontrolünden sonra verdik bizde ağrı kesici ateş düşürücü.

1. Ay aşısını oldu. İkinci ayın sonunda yapılan. BCG(Verem- sol omuz deri içine yapılır), KPA1( Bacak kası içine yapılır), 5’Lİ Karma Aşı (Difteri, Tetanoz, Asellüler Boğmaca, Polio- bacak kası içine yapılır), eğer yaptırmak istiyorsanız da Rotavirüs (Ağızdan yapılır )
1 Beğeni

Benim oglan 3-4 gün huysuzdu ve 3 gün ateşi oldu. Bana da ilaç vermeden gel dediler ama ben ilaç verip götürdüm… çünkü büyük oğlan asi olduğu zaman cektiklerim hala aklımda

Bence bı sağlık ocağina sorun

Bu ayın 11 de benim de 2 aylık aşı var 3 doz bilemedim ya sizlerin yazdıklarını okuyunca ilk oğlum da bı sıkıntı yaşamamıştım dilerim inşallah bu oğlum da da yaşamam aşının yan etkisini​:palms_up_together::pensive:

1 hafta oldu 2.ay aşısını yaptirali diken üstündeydim gün boyu. Ateşi çıkacak mı farklı yan etki gösterecek mi diye ama çok şükür huysuzluk hariç bişey yaşamadık. Eve gelince hemen kalpol verdim sanırım o yüzden bir tık rahatlık

2.4.ayda öyle fakat menenjitte sakın ağrı kesici ateş düşürücü almadan eve dönmeyin :slight_smile:

1 Beğeni

nasıl yani. aşı vurulduktan sonra calpol versek oluyor mu acaba . benim kızıma da verem aşısı vuracaklar.

Veremde nasıl bilmiyorum biz onu olmadık ama menenjitte doktor ateş düşürücü ağrı kesici verdi ona rağmen zor düşürdük ateşini. Yaptıran arkadaşlara bi sorun isterseniz

4 saatte ates dusurucu fitil yada surup ver
Asi olan yerlerine bez bacagina ve koluna koy atesi duser fitil sakinlestirir