2. Ay aşısı🥺

Kızlarr yarın 2 aylık aşımızı olcaz. Zor oluyormuş sanırım. Kolay şekilde nasıl atlatabiliriz. Umarım sorunsuz rahat geçer ama olurda ateşi falaan olursa çok huzursuz olursa nasıl bir yol izlemem gerek. Tecrübelerinizi yazar mısınız. Çok korkuyorum daa​:pleading_face::face_holding_back_tears:

2 Beğeni

Bizimde geçen gün oldu iki aşı yapıldı biri kalçadan biride koldan yapıldı ateşi çıkmadı çok şükür ama gece uyumadı sabaha kadar sürekli kucağımda olmak istiyordu ertesi gün o sorunumuz da kalktı üçüncü günde banyosunu yaptırdım zaten en iyisini doktorun sana anlatır nasıl olacağını şimdiden geçmiş olsun :blue_heart:

1 Beğeni

Ben de daha 2. Ay aşısını yaptırmadım fakat çevremdeki anneler aşılara götürmeden hemen önce calpol verip öyle yaptırt aşılarını diye öneride bulunmuşlardı ben 2. Ay aşısına gidince öyle yapmayı düşünüyorum. Birde aşıdan sonra aşı olan yeri hafifçe ovala dağıt demişlerdi öylede yapmayı düşünüyorum…:melting_face: Bakalım umarım ikimizinde bebişlari kolayca atlatır.

1 Beğeni

Bizimde yarın aşılarımız. Ebemiz 3 aşısı var yazmış siz 2 demişsiniz ama. Bilen biri aydınlatabilir mi hangi aşılar bunlar kaç tane. Rotayı sonra yapalım zaten 3 tane demiş kafam karıştı

1 Beğeni

3.verem aşısı oluyor.Koldan olan o tek seferlik hani bizde de izi olan varya tabi izi sonradan çıkıyor. Ben sürekli emzirerek geçirdim günleri ve şükür ateşi de çıkmadı, öncesinde ilaçta vermedim ben

1 Beğeni

Teşekkür ediyorum. Aslında ilk üç ay ilaç verilmez diyor çoğu doktor bende vermek istemiyorum bakalım inşallah sorunsuz atlatırız bizde şifa olsun hepsine :palms_up_together:t2:

1 Beğeni

İyi düşünelim iyi olsun kolayca atlatsın inşallah :hugs:

1 Beğeni

Asi olan bolgeye bez koy cocuk sersem gibi oluyo fitil vermekten cekinme direncini toplar
Doktor demisti gecen randevumuzde

Bize hemşire aşıya gelmeden önce duş aldir öyle getir demişti öyle yaptım 3 tane yapıldı iki bacak bir kol şükür ateşi olmadı eğer ateşi olursa huysuzlanirsa bı çay kaşığı calpol ver dedi huysuzlandi bende vermiştim

1 Beğeni

Bizde ateş vs olmadı inşallah sizde de olmaz

1 Beğeni

Verem aşısı koldan oluyor karma aşılar ise sağ ve sol bacaktan 2 hafta önce olduk. 3 gün banyo yasak verem aşısının tutması için su değmeyecek. Karma aşılardan ise sağ bacağına vurdukları bzde 2 gün uyku hali halsizlik yaptı bir de bacağında aşı yeri hafif kızardı ve sertleşme oldu oda 1 hafta da geçti zaten her aşı da yaşanabilecek Bir şeymiş. başka bir sorun yaşamadık. Ateşte yapabiliyor fakat sık sık ateş ölçmek kontrol etmek yeterli bence ve 37 yi geçmiyorsa sıkıntı edilmemeli. Ne olacağı bilinmeden de bence iki aylık bebeklere boş yere ilaç vermeyelim her bebekte ateş yapacak diye bir şey yok çünkü

1 Beğeni

Benim oglan 39.4 bulmustu gecen hafta
Acili aradim asidan dolayi 41 kadar cikar dedi
Takip et dedi

1 Beğeni

Hepinize teşekkür ederim canlarım sağolun

1 Beğeni