Ikı aylık olmamıza 3 gun var kızlar ama hala kolık hala kolık aksam bı baslıyo bes bucukta gece 12 ye kdr belim kırılıyo sakınlestırmek ıcın ne zaman gecıcek nolur bılıyosanız soyleyın
Erkek bebek annesiysen geçmiş olsun bende erkek bebek annesiyim 3 veya 4 ayda geçer diyolar ben de senin gibiyim ama bitkisel bir damla var vicol onla biraz sakinleşiyo rezene yada hakiki zeytinyağı ver 1 çay kaşığı birazda olsa rahatlatıyo ve mutlaka saat yönüne doğru masaj yap göğüs kısmından yukardan aşağı doğru masaj yap 15 20 dakika bayağ rahatlatıyo
Malesef kolik 2. Ayda zirve yapıyor daha sonra yavaş yavaş azalmaya başliyor benim bebeğimde kolik 3 aylık olduk azaldı ama tamamen bitmedi akşamlari arabanız varsa gezdirin en azından uyuyana kadar bizde işe yarıyor
Kolik mi bilmiyorum ama akşamları bu çocuklar niye ağlar bende bunu anlamıyorum
Evet erkek bebek yapıyorum canım ama yok ılla 12 ye kdr aglıyo kurulu saat gbı
cok zooor
Ilk dogdugu hafta tani koymuslardi 4 ayda kalmadi bide alisiyosun artik ritme
Oda dis dunyaya yeni yeni alisiyo
Bebegin dili aglamak.
Bize bazen eziyet gibi gelsede.
Reflu yatagi
Reflu mamasi
Bagirsak damlasi
Ictigi biberonun icine s seklinde biberonu
Ters masaj koluyun ustune
Kesinlikle uykusu kacar diye gazini cikarmamazlik yapmayin.
Emerken agzinin kenarindan asla hava girmesin.
Reflu yatagiyla salla oturma odasina koy
Salladigin yerde uyuya kalir elin karninda
Olsun kesinlikle sicak olsun.
Tamam canım yapıyorum hepsını ama ınsallah kalmaz bıter bızımde reflu yatagıyla kucagımda salladm ayagımda degılde
- Aya doğru tamamen bitiyor diyebilirim. Nurse Hearvays gaz damlası bebeğime iyi gelmişti. Her gün ılıktan biraz sıcak suyla banyo yaptırdım. Ayaklarını sıcak tuttum. Bebeğiniz kolikse sıcak su torbasını ayak ucuna temas etmeden katabilirsiniz. Yüz üstü oyun oynatmak ve bol bol gaz masajı uygulamak da çok iyi geliyor. En önemelisi de her emzirme sonrası üst gazını çıkarın. Çok geçmiş olsun
Ben yatırırken uyuturken ayaklarını havlu ile örtüyorum bezini değiştirirken hemen altını kapatma bacaklarının hareket ettirmesine izin ver alttan pırtlatsın Metsil veya vicol damla da güvenerek verebilirsin 1 veya 2 çay kaşığı kadar ya da milk tea diye bir çay var onu iç hem sana süt yapıyo hem bebeğin senden emdikce gazını da çıkartmasına yardımcı oluyo bide bol bol kayısı suyu iç oda rahatlatır