2 aylık bebek emerken tıkanma/nefes alamama

Kızlar merhaba, daha önce de bu konuyu konuşmuştuk ama o zaman bebeğim yenidoğandı, emmesi güçlü değildi, sütün akış hızına yetişemiyordu. Şimdi 72 günlük ama bu sorun hiç düzelmedi. Çok aç da olsa iki yudum emip kafayı aniden geri atıyor. Hem aşırı emme isteği var, hem ememiyor. Kafayı geri çekip derin derin nefes alıyor. Burnunun tıkalı olmadığına eminim. Sütüm çok ama bebeğim de güçlü artık. Aklıma takılıyor başka bir sorun mu var, kulak burun boğaza mı götürsem bebeğimi :pensive: kilo alımı normal olduğu için çocuk doktoru pek önemsemedi bu durumu, yapar öyle dedi geçti ama benim canımı sıkıyor bu durum. Rahatça emdiği bir gün bile yok…

@Eğitimcianne1 Merhaba canım anne, bebeğinle ilgili yaşadığın bu durumun ne kadar can sıkıcı olduğunu çok iyi anlıyorum. Bebeğin hem çok emmek istiyor hem de ememiyor olması gerçekten zor bir durum.
Bebeğin Kafayı Geri Atmasının Nedenleri:
Bebeklerin emme sırasında kafayı geri atmasının birçok nedeni olabilir. Bebek belki de memeyi doğru kavrayamadığı için emmede zorlanıyor ve yoruluyor olabilir.Süt akış hızındaki dengesizlik: Süt çok hızlı akıyorsa bebek yutkunmakta zorlanabilir ve boğulma korkusu yaşayabilir.Bebeklerde diş çıkarma dönemi, emme sırasında rahatsızlık ve huzursuzluğa neden olabilir.Kulak enfeksiyonu, reflü gibi bazı sağlık sorunları da emme problemlerine yol açabilir.

1 Beğeni

Kızımın 4. ay kontrolünde doktoru boğazı yumuşak sütü, tükürüğünü tutarken boğazına kaçırır öksürük yapar diyerek reflü ilacı verdi. Ve reflü yatağında yatırıyoruz. Sizinde boğaza kaçma sorunu sonrası rahatsız olup çekilmesi varsa bu konu üzerine yoğunlaşabilirsiniz.

1 Beğeni