2 ay 4 günlük bebeğim var 1. Aydan beri bazen geceleri uyanamiyorum alarmalari bile duymuyorum ama bebeğim en ufak ses çıkarsa uyaniyorum…sorum şu bazen bebeğim gece 12 den sabah 7 ye kadar hiç uyanmadan uyuyor bende dediğim gibi bazen uyanamiyrm ve vicdan azabı çekiyorum bebeğimi aç bırakıyorum diye 2 Aylik bı bebek 6 7 saat aç kaldığı zaman sağlığında herhangi bi sıkıntı olur mu
2 aylık bebeği geceleri 2 3 saate bir emzirmeniz gerekiyor
En fazla 4 saat yani tamam olmadı ayrı yerlerde ayrı alarmlar kuruyum birini duyarım illa ki gece altını sık değiştiriyor musunuz peki ben uyanmasın diye bazen ellemiyorum eğer az yaptiysa
Bazen kendisi saat başı kalkıyor zaten ama bende kaldiriyim o kalkmiyosa…ilk oğlum 6 ay çok nadir uyumuştu geceleri gazı vardı ikinci oğlum doğduğu an uyumaya başladı oda böyle geceleri sabaha kadar uyurdu bu bebisimde gazı var bazen hiç uyumuyor sabahlara kadar bazen de böyle gaz yokken kuş gibi uyuyor o yüzden ellemesem de uyusami diyorum arada
Kaldırıp emzirmek istediğimde memeyi sadece ağzına alıyor 2 3 dk emip geri daliyo genel olarak çok fazla emmiyor aslında millet 15 dk bı meme 15 dk öbür meme emzir vs diyor ama bizimki 5 6 dk emiyo tamam onun için fazla emince kusuyor mesela…kilo alımı falanda iyi 3090 doğmuştu en son 45 günlükken 5030 dedi doktor…diyorum az emse kilo alamaz demekki bizimkide bu kadar emmek istiyor
@Blmr merhaba
2 aylık bebekler, özellikle anne sütüyle beslenenler, gece uzun süre uyuyabilirler. Mideleri küçük olduğu için sık sık beslenmeye ihtiyaç duyarlar ancak yeterli miktarda süt alırlarsa, gece uzun süre aç kalmaları sağlıklarını olumsuz etkilemez.
Bebeğinin genel durumu iyiyse, kilo alımı düzenliyse ve gün içinde aktifse endişelenmene gerek yoktur.![]()
Herşeyi aynı dediğiniz gibi gün içinde uykusu oladiginda gayet aktif sadece anne sütü alıyor kilo alımına da doktorumuz gayet yeterli diyor ![]()
Orası öyle aslında bende çok uyandırmıyordum yani genel olarak söyleneni yazdım. Bende bazen uyandırıyordum bazen uyandırmıyordum. Çünkü çocuk acıksa zaten uyanır kafasındaydım ki öylede oluyodu. Dedikleri gibi sağlığı yerindeyse kilo alımı vs iyise uyanmadıkça uyandırmayın veya uykuda emzirin
Uykuda çok az emiyo ama birazda olsun dolduruyo midesini hiç yoktan iyidir
Valla bizde öyleydik zaten aç olsa yada gelişimde bi problem olsa uyandırırdım şimdi zaten uyumuyo doğru düzgün 4 aylık olduk. Bide ben ezbere lafları sevmiyorum her bebeği en iyi annesi bilir aç olduğunu hissetsen zaten sen istemesen de uaynırsın
Benim bebeğim de bazen bu şekilde uyuyor instagramda bir doktordan dinlemiştim bebekten herhangi sorun yoksa uyuyabilir diyordu benimde bebeğimin kilo alımı iyi olduğu için kaldırmadım
Benım kızım 2 ay 13 gunluk ve ben onu 12 doyuruyom sabah 5 yada 6 kendısı uyanıyor bır sorun da yasamıyorum ccunku acıkınca uyanıyor kendı . Karnı tok dursun dıye gece 12 de mama verıyom . 1 aylıkken de 4 saate bır doyuruyor dum sarılıgı olmadıgı surece gece uykusunu hıc bolmedım . Sarılıgı da oldugu zamanlar 3 saate veya 2 saate bır verıyordum gecelerı gunduz daha sık verıyordum. Bence bebegın uykusunu bolme acıkınca uyanıyorsa sorun yok ama uyanmıyorsa sen uyandırabılırsın.
İnternette 2-3 saatte bir yazdığı için ve sarılığı olduğu için ben uyandırmıştım. Ama çok pişmanım. Şuan 3 aylık ve kendisi 2 3 saatte bir uyanıyor alıştığı için. Doktora sorduğum zaman 1. Ay bittikten sonra birakmaliydin dedi. Kendi aciktigini bilerek uyanır zaten dedi. Keşke önce sorsaydim. İnternete bakarsak şuan bile 4 saatte uyandırmam gerek.
Kendisi uyanıyor acıkınca bazen gazdan uyuyamiyor aç olmasada emerken geri dalıyor uyandırmama gerek yok o zaman 🩵
Güvenemiyoruz iste bende internetten baktım öyle yazıyor kime sorsam biri uyandır diyo biri elleme diyo insan ne yapacağını sasiriyo bugün aşısı var gittiğimde sağlık ocağına bı soruyum olmadı![]()
Merhaba, 3. Aydan sonra 5-6 saat uyuyabiliyorlar ama öncesinde dikkatli olmak lazım. Kan sekeri düşebilir, bayilabilir ve farkedemezsiniz. Ac oldugunu her zaman anlayamiyoruz maalesef. Daha yeni cozdum bu isi dedigim noktada sut kanallarimin tıkandığını ve bebegimin yeterince doymadigini öğrendim. Biberon aliyorsa bebeginiz bir gece ogununu esiniz verebilir. Sizde hem uyumus olursunuz, hem garanti olur. Bis ilk 3 bu sekilde ilerlemistik hala oyle devam ediyor. Esim gece beslemesini iple çekiyor, baba cocuk bagini da kuvvetlendiriyor.
Çok denedim ama tutmuyor biberonu midesi bulaniyor
Bencede gerek yok ![]()
3bucuk aylık kizim var bende endişelenirdim ama cevremden kaldirma alışır uyanmaya sen zorlanirsin acikinca uyanir dedikleri için uyandirmazdm 5 6 saatide gecirmzdm simdi uykusu çok güzel birlikte gece yatip sabah 6gibi kalkar beslenir tekrar uyur