Bebeğim 2 aylık teyzeleri. 2 aylık bebekleri nasıl oyalayabiliriz. Bannyo yaptır, yedir, altını al, uyut modundayım. Benim bebeğim olduğğu yerde öylece duran bi bebeek değil. Hep onla ilgilencen kucağında gezdircen ya da konuşcaksın. Hak böyle olunca o uyumadıkça asla ne yemek yapabiliyorum ne temizlik ne de birşeyler izleyebiliyorum. Çünkü bazen sabah 8den gece 11e kadar uyumadığı zamanlar oluyor. Bu aralıkta 15 dk bi uyuyor ama o kadar. O süreçte de bi oh be deyip uzanamıyorum bile. Dün yorgunluktan ağladım mesela. Sinirlerim laçka olmuş durumda. Yetişemiyorum birşeye diye. Ne yapmam gerekiyo o uyanıkken
Bugün ben de buna benzer soru sormayı düşündüm ama o bile elime geçmedi 24 günlük benimki de uyumamak için direniyor resmen emzir altını temizle gazını çıkar kucağımda uyuyor yatırıyorum uyanıyor ya da beş dk sonra arkandan ağlıyor kendime bakamıyorum evin bir köşesini temizleyemiyorum içim gidiyor her yer her yerde bir yemek yapmayı yetiştirirken şükrediyorum dinlenme işini bile düşünemiyorum ki bir yeri derliyip topluyayim benimki bir de bir hafta yoğun bakımda yattı kıyamıyorum sürekli uyanık emmek istiyor kucağımda uyuyor ağlıyorum sürekli ben de kaç gündür yetemiyorum yetişemiyorum diye bebeğime iyi bakamamaktan korkuyorum rabbim yardım etsin çok zor süreçler
Aynen öyle . Emzirdikçe yememiz lazım ama 2 öğün zor yiyorum. Su bile zor içiyorum. Hamililikte skolyoz başlamış bide. Kucağıma her almamda dayanılmaz ağrılar yaşıyorum. Ve iyice kamburum çıktı dik duramıyorym. Çöküntüdeyim
Beliki havalqr sıcak dıe oyle yapıordur bide malesef gaz sorunları var banyo yaptırın sureklı banyo yapınca rahatlıyorlar ve uyuyorlar
Hergün banyo yapıyoruz, hatta bazen küvetini doldurup havuz yapıp yüzdürüyorum ama yok uyuyacağı yerde dahAda canlanıyor
şu saat oldu anca uyudu. Bide kıyamam “off uyu artık oğlum” diye söylenince bi duraksıyo sonra kıyamayıp hemen güliyorum o da sesli şekilde gülüyor eller ayaklar hareketlenip
yaaaa böyle anlatınca gözümün önüne geldi o hali uyandırıp sevesimmgeldi. Yerimmyaaaa. Ama uyusunn dokunmam![]()
Allah yardımcın olsun öncelikle sabır dilerim arkadaşım ![]()
Okurken 6 ay öncesi geldi aklıma benim de kızım şu an 6aylık . Saatli vaziyette beslerdim sürekli altını alırdım ağlardı az ıslansa dahi uyuturdum ama uyutmaya çalışırdım aslında memede asla uyumaz. Doğru düzgün emmez silikonla verdik 2 ay da bir de. Sallayarak uyutursak anca öyle yoksa sürekli ilgi isterdi. Öncelikle evi toplama gibi şeyleri bırak akşam eşin gelir biri gelir aileden öyle toplarsınız canını sıkma dağınıklık olacak. Yemek ihtiyaç evet onları da eşin varken geceden ayarlayabilirsin aparatif bişeyler
Ben makarna falam bişey yapardım hafta içi bisküvi meyvesuyu vs. Falan atıştırırdım . Yatak hep açık kaldı 40 gün neredeyse bebek uyuduğu an dinlendim. Sinirler gergin oluyır sağlıklı düşünemiyosun bunu sonra daha iyi farkedeceksin tabi ama anı yaşa kendine oku bebeğine oku ve anın tadını çıkar o anlar öyle kıymetli ki… ben de çok bel ağrısı çektim sezeryan oldu doğrulamdım keşke olmasaydı o kadar ağrım diyorum . Şimdi kızım yine ilgi bağımlısı ama her şey daha hafifledi ya da ben alıştım zorluğa gözüm görmüyor.
Süreç sen ve bebeğine özel
tadını çıkar ve kendine bak ev hallolur bir şekilde
Ne kaadar iç ferahlatıcı yazmışsın , teşekkür ederim canım
bugünkü yemeği akşam işten gelince eşim yaptı mesela öyle şeyleri sorun etmiyor zaten ama gerçekten çok yorucu bir süreç. Birde 50 gün boyunca annemle beraberdik. Onun rahatlığınada çok alışmıştım. Sudan çıkmış balığa döndüm. Gurbetlik çok kötü
İnan aynı durumdayız . Benim de annem öyle 30 güm kadar aralıklarla o süreçte yanımda olmuştu o gidince bebeği kucağıma alıp napcam ben şimdi diye ağladığımı bilirim. Dediğim gibi bel de problemim vardı benim de anca toplayabildim kendimi o dönemlerde. Eşim de dert etmezdi ama kendim bebekle yemek yapmaya ilk giriştiğimde altı yanık bir makarna salçası az ve su içinde bir tarhana yapmıştım.
hatta dedim benim doğumla birlikte yemek yapma yeteneğim de gitmiş diye güldüm ama bunun farkına vardım eşim de çok destek oldu bazen hazır yedik bazen çok yaptık hafta sonu yaptığımızı bir hafta yedik . Gurbet zor dediğin gibi ben konyada ailem ankarada . Burda da var birileri ama oralı değil.
Şöyle düşün ama şu an yaşadıkların ilerde sana anı kalacak . Bebeğine sunduğun anılar olcak hepsi
içini rahat tut ve bebeğinle kendine odaklan . Şu an 6 aylık benim kızım ve yemek yemeye başladık böyle oturuyoruz gülüyoruz oynuyoruz diyorum ki dünyanın en güzel meyvesini vermiş Allah bize
Git gide büyüyen bir sevgi oldu ![]()
ileride daha zevkli olacak her şey az sabır sadece . Kendine dikkat et önemli olam sen ve bebiş
Aynı şeyler aynı şeyler
benimde burda kocamın annesi var ama yok yanni. Bide karşı apartmanda oturuyor. Bu kız emziriyo çocuğa bakmıyorum bari evine b kap yemek çorba götüreyim yapamaz çocuğa bakmaktan dese çarpılır. Bi hayrı yok . 5 dk çocuğğu sever agu gugu yapar gider. Kendi annelerimiz iyi ki varlar
çocukla hiç birşey yapamayacakmışım herşey bitmiş hissi yaşıyorum sonra da üzülüyorum o Allahın verdiği bir armağan ne kadar kötü düşüncen var diye. Ama isteyerek düşündüğüm birşey değil ![]()
Doğru ben anlıyorum seni![]()
aynı şeyleri yaşamışz benzer şeyler sabret dikkat et kendine bebeğine. İnsanlara sınırını koy akıllı bir tavırla önüne bak sonra da inan çok tatlı zananlar şimdi benimki 6 aylık kız . Bal doğmuş diyorum ![]()
herşry güzelleşiyor şükür
Allah bağışlasın maşallah prensese
yürümeye başlayıncada en iyi arkadaşım deriz![]()
Teşekkür ederim inşallah öyle yapıyorum mecburen kendi kendimi yipratiyorum sadece sinirlenip söyleniyorum kendi kendime bebeğim gözümün içine bakınca o kadar pişman oluyorum ki bazen insanın elinde olmuyor hiç dinlenmeden sürekli aynı döngü insanı perişan ediyor
Ya sizi öyle iyi anlıyorum ki şuan 10 ay 1 haftalığız bizde. En kötü zamanlarımdı hem anne gibi hissetmiyodum hemde oyalayacak bişey bulamıyodum ve sürekli ama sürekli oyalanmak isteyen bi bebekti. Öyle koyayım iki oyuncağa baksın bi parmağını yalasın yoktu bizde. Sabah yiyeceğim yumurtayı bile geceden haşlayıp kahvaltı tabağı hazırlıyodum kendime. Sonra daha da büyüdü 5 aylık oldu benim cennetim başladı
emekleme oturma vs derken yemeklerimi onunla yapar oldum, temizlikte bana eşlik etti he 1 saatte yapacağım işi 2 saatte yaptım ama oldu. O uyuyunca asla iş yapmadım hala da aynıyım yapmam yani o uyudu ben ya uyudum ya kitap okudum ya bir oyun oynadım
yani geçiyor düzen oturuyor onunla yaşamaya alışıyorsun ve hayat o zaman kolaylaşıp güzelleşiyor![]()
Benim bağırıp sarsmışlığım bile var bunu yazarken bile utanıyorum ama çok zordu benim için hala vicdan yapıyorum bu konuda. Şimdi onunla bi düzen oturtmaya çalışıyorum o bize değil biz ona ayak uyduruyoruz yani
5,6 aylıktan sonra herşey düzene oturacak gibi görünüyor o halde az daha sabır
tuvalete bile gidemiyorum uyanıkken inanır mısınız
inşallah bugünkerde geride kalacak
Akıp gidecek zaman kabullenin gerisi kolay![]()
Teşekkür ederim ![]()