2.aylık bebek'te Kasık fıtığı

Merhaba iki aylık bebeğime bugün kasık fıtığı tanısı koyuldu, çocuk cerrahına yönlendirdi fakat çocuk cerrahı izinde olduğu için görüşemedik bilgisi olan var mı

Bende kasık fıtığı varmış bebekken o zamanda bile 30 dk sürmüş operasyon annem sonrasında hiç sıkıntı yaşamadın diyor şuan izi bile yok hiç korkmayın

Geçmiş olsun canım​:palms_up_together:

Teşekkürler içim rahatladı biraz , çevremde çoğu kişide kendiliğinden geçer dediler kafam iyice karıştı

1 Beğeni

Çok teşekkürler :hugs:

1 Beğeni

Arkadaşımın kızı 1-2 aylıkken ameliyat olmuştu. Şimdi 3 yaşına girecek herhangi bir sıkıntı yaşamadılar

Göbek fıtığı kendiliğinden geçen canım kasık fıtığı kendiliğinden geçmez çünkü orda yırtık var onun tamiri lazım öyle düşün inşallah kolaylıkla atlatırsınız

Devlet hastanesinde mi yaptırmışlar acaba bilginiz var mı , biz özele gittik ama biraz acele ettiriyorlar gerçekten sorun var mı yoksa para için mi emin olamadım, devlet hastanesine de gitmedik

Tamamdır çok teşekkürler :heavy_heart_exclamation:

1 Beğeni

İlk 3 ay bebeklerin hücreleri çok hızlı çoğalıyormuş bu yüzden yaraları vs çok çabuk iyileşiyormuş ben oğlumu sünnet ettirirken çocuk cerrahı böyle söylemişti tahmin ediyorum ki bebek küçük daha kolay iyileşir diye bide acil bir durum olduğu için acele ettiriyolardır birde bebeği ağlatmayaya gayret edin ağlayınca kasığındaki açıklığa bağırsak yada yumurtalığı sıkışabilirmiş Allah korusun beni öyle acil ameliyata almışlar mesela,
İnternetten araştırın istersiniz daha emin olursunuz şöyle bir bilgi ile karşılaştım,

Tedavi için zaman kaybı bazı riskler doğurabilir

Kasık fıtığının tek tedavisi ameliyattır. Beklemekle veya ilaçla fıtık iyileşemez. Bağırsaklar veya kız çocuklarında yumurtalıklar kasık kanalında sıkışabilir ve kangren gelişebilir. Kasık fıtığı olan hastalarda bu tür ciddi riskler nedeniyle fıtık ameliyatı tanı konulduktan sonra en erken dönemde yapılmalıdır. Sıkışma oluşması durumunda ise beklemeden acil olarak ameliyat yapılmalıdır.

Çok teşekkürler bilgiler için aydınlatıcı oldu benim için :pray::pray:

1 Beğeni