Valla bende 2 gündür bu durumdayım, en son dün gece 5i gördük
gece uyuması için
6dan sonra uyutmayın diyorlar bugün uyutmamaya çalıştım fakat 1 saatte olsa uyudu tutamadım, gazı vardı masaj yaptım rahatladı biraz, 20 dk öncede uyuyuverdi mecbur odaya getirdim ışığı kapattım bekliyorum başında inşallah uyanmazda biraz uyurum, dün gece çok yoruldum uykusuz yorgunluk derken gündüz sütüm de azdı
Gerçekten çok zor benimde sütüm uykısuzluktan çok çok azaldı bu sebepten uykusu var ama derin dalmıyor uzmanlar odadan çıkarmayın diyor ama mümkün olmuyor ki çok çaresiz kaldım valla
Rezene içiyorum yinede kimyonlu rezene çayı içiyorum sütümü artırmak için elimden geleni yapıyorum fakat uyku sıkıntısı olunca işte, şuan bile mızırdanıyor, uykuya dalamıyor bir türlü bendr çok çaresizim
Merhaba benim bebeğimde tam 2 aylık, gece uyku düzeni 1. Aydan sonra oluştu, 40 i çıktıktan sonra da gündüz düzenli uyumaya başladı.Ben çok zorladım ve başardım, sabah mesela 9 da uyanıyor mamasını yiyor 12 de uyanıp tekrar yedikten sonra 3 gibi kalkıyor, akşamda en geç 11 den sonra gece uykusuna geçmiş oluyoruz…İlk zamanlar sadece kucağımda uyudu bende onunla uyudum tabi, uyumadigi zamanlar zorla uyuttum zamanla alıştı şimdi kendisi yatağında uyuyor
Nasıl başardınız mesela ben bugünden örnek verirsem sabah 9 da uyandı 11 de uykuya daldı 12.30 da uyandı. 14.00 da tekrar uyudu ve 17.00 da uyandı 21.00 da uykuya daldık ama 22 de ıyandı Şuan hala yatağında sallıyorum ama derin uykuya dalmıyor 1 saat oyalayıp tekrar mı yatırsam 11-11.30 gibi beslenme saati olacak
Bir sıkıntısı vardır muhakkak emin olun, gündüz çok fazla uyarıya maruz kalınca benim kızımın dengesi hemen bozuluyor mesela dalmakta zorlanıyor, kalabalık bir ev ya da ortama sürekli giriyorsaniz bebekle bundan da kaynaklanıyor olabilir..Günlük rutin oluşturdum ben hep ayni saatte odayı loş bir hale getiriyorum, mamasını verip altını değiştirip kucağımda sallıyorum bir müddet, eğer mizmizlaniyorsa gazı tam çıkmamıştır çocukla inatlasmadan gaz kontrolü yapıyorum genelde o engel oluyor tam cikmamissa yatirmiyor çünkü…her uyandığında gece ve gündüz çok sık alt değişimi yapıyorum ne kadar uzmanlar gece uyuyorsa gerek yok dese de mamasindan sonra kesin değiştiriyorum bunları yaparken onunla konuşmuyorum, uykusu açılıyor yoksa hemen..Karnı tam doymuyor olabilir bir de mama istiyorsa verin saatlere takılı kalmayın açsa uyumaz zorlanır, mideleri her gün büyüyor aslinda bebeklerimiz bize herşeyin sinyalini veriyor sadece bizim onlara daha çok yogunlasip onları anlamamız gerekiyor
Kendinizi yipratmayin, uyumuyorsa gazı yoklayin, baktiniz yok alt değişikligi, o da tamam karnı toksa burun temizligi yapın hala mi uyumuyor odayı havalandirin, buhardanlik kullanabilirsiniz, bana da arkadaşım tavsiye etmişti.. Uçucu nane yağı ekliyorum ferahlatiyor odayı hepimize iyi geliyor çocuğun uykuya geçişi de kolay oluyor.. Sürekli deneyin bunları sorunun neyden kaynaklandığını eminim anlayacaksınız ve düzene girecektir, herşeyden önce psikolojinizi sağlam tutun süreç yıpratıcı çünkü insan yorgun ve uykusuz olunca herşey anne açısından da zor oluyor
2 ayligiz bizde 1.30 dan once derin uyumuyo kizim ev ahalisi yatti erken kalkiyolar bende bi umut salliyorum suan alistirmaya calisiyorum en azindan 12 de uyusa raziyim ama biz 2 aydir boyleyiz degismedi yani ilk baslarda 12 de uyuyodu artik 1.30 da gece uykusuna yatiyo
Anne sütü çok az alıyoruz maalesef sütüm yetmiyor mama takviyesi mutlaka veriyorum ama psikolojik olarak gerçekten yıpratıcı bir süreç dediklerinizi deneyeceğim ama altı temiz karnı tok gazı da olmasa bile mutlaka dalmıyor uykusu olmasına rağmen
Odayı sık sık havalandırın, nemi kontrol edin dediğim gibi buhardanlik alın defne yaprağı yağı falanda uykuya iyi geliyor bir iki damla damlatın içine odaya kokusu yayılsın mis gibi bebeğiniz uyuyacaktir eminim..Benim sütum hiç yok, baştan beri mama veriyorum..Onu bile çocuğun istahina göre arttirp azaltiyorum başlarda deli gibi 3 saate takılı kalıyordum ama her bebek gerçekten farklı sürekli huysuz ve ağlıyordu, kucaktaydi hep ve ne gündüz ne gece doğru düzgün uykumuz yoktu…Herşeye kulağımı tıkayıp çocuğa yoğunlaştım açıkçası eminim sorunu cozeceksinizdir fakat keşke bu süreçte destek olan birileri yanımızda bulunsa daha hızlı düzene gireceğiz ama kendiniz ve bebeğiniz için alternatif yolları deneyin inşallah geçecek hepsi
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için Allah razı olsun mutlaka deneyeceğim dediklerinizi inşallah en kısa sürede yavrularımız düzene girer sağlıkları yerinde olsun da inşallah gerisini sabırla hallederiz
Kızlar 2 aylik bebegim gece 5 saati geçiyor bazen uyudutu sizce 3. saatte falan uyandirmalimiyim yoksa kendi kalksin diye beklemelimiyim
Benim kızımda 3 buçuk aylık dediğin gibi baya uzun süre uyuyor geceleri normalde doktorlar falan işte bebek uyuyorsa uyandırmayın,ayına göre 7-8 saate kadar aç kalabilir diyorlar ama ben kıyamıyorum ortalama 3 saatte bir gözü kapalı emziriyorum yatırıyorum
Hiç uyandırma 2 aylıkken benim bebeğimde öyleydi 3.ayından sonra atak haftasıyla bozuldu gece uykuları şimdi o uzun uyuduğu gece uykularını arıyorum sende öyle olursun uyuyorken sende uyu dinlen. 2 aylık bebek arkadaşın dediği gibi 7 8 saate kadar acıkmadan durabiliyor
Ben 4 saati geçerse uyandırıyorum bıraksam 5 6 saat uyuyacak ama kıyamıyorum uyandırıp emziriyorum
“3 ayi dolduktan 6 saate kadar uyuyabilir ama öncesinde maksimum 4 saat sonunda besle.” Demisti doktorum