Bebeğim 2 gün sonra 4 aylık olacak dönmüyor kalkmaya çalışıyor kafasını kaldırmaya yelteniyor yatarken ama asla dönmek istemiyor öğretmeye çalışıyorum her gün tekrar ediyoruz ama huzursuzlaniyor ne yapabilirim
5 ay +1 hafta bebeğim daha dönmedi. Dönmek için bacağını başını atıyor ama kendi başına dönemiyor daha. Dönme egzersizleri diye aratın internette var. Daha zamanı var bence zorlamamak gerek biraz ağladığı zaman döndürüyorum ben. Oyuncak falan koyun ilgisini çekmeye çalışın döneceği yere.
Daha hazır olmaması Cok normal. Erken daha. Evet bazı bebekler erken sürünür erken emekler yada yürür ama her çocuk farklıdır. Örneğin büyük oğlan daha geç süründü ama küçük oğlan 2.5 ayliklen kendini itip ilerlerdi
Google bilgileri ile bebegininkiyaslama… Ben bu soruna cozumu bebegimi dikkatle gozlemleyerek cozmekte buldum her bebek ve her bebegin gelisimi beceri kabiliyeti yetistirmeyede bagli olarak farkli…
Bebegini gozlemle… Her hafta bisi fark edeceksin… Ve bu cok eglenceli… mesela benim bebegimin bu haftaki guncellemesi ben onun dikkatini cekmek istedigimde cok fazla parmak şıklarma hareketi yapiyorum bu hafta eline bakarak parmaklariyla kedi cagirir gibi yada para hareketi gibi hareket yapmaya calistigini gozlemledim ve anlayamadim evde yada yakinlarinizda kedi yok disarda hic onun yaninda kedi cagirmadim para hareketi tarzım degil o hareketi yapabilecek bi ortam sohbet vs bisi olmadi vee bingooo ben babasinin kucagindayken hüma diye seslenerek elimi şıklattım bana döndü ve elini uzatarak dönmesiyle el harekti ayni anda o hareketi yapti aaa dedim parmak şıklatmaya calisiyo
3.5 ayligiz bizimkide donmeyi birak yuz ustu durmak bile istemiyo zaten surekli uyuyan bi bebek uyandi alti degistir karnini doyur ana kucagina koy derken geri uykusu geliyo egzersiz de yapmiyoruz
Endişelenmeyin biz yeni 6 aylık olduk yeni yeni dönmeye başladı o da genellikle sağ tarafına dönebiliyor sol tarafını henüz çok fazla kullanmıyor