30 aylık olduk yaklaşık 18. Aydan beri uğraşıyorum bu sendrom meselesiyle
bir saniye bile yerinde durmayan sürekli soru soran susmayan minik bir adamla baş etmeye çalışıyorum
çok zorluyor bazen kızdığım da oluyor ama döküp saçmasına ses etmiyorum sadece düşersin yapma dediğim de yada ona zarar verecek şeylerle oynamak da inat ettiğinde kızıyorum bazen istediği olmadığında sanki dayak yemiş gibi ağlıyor bende ağlaman bitsin öyle konuşalım anlamıyorum seni böyle diyorum bakıyor ki o ağlasa da benden tepki yok susuyor başka şeyle ilgilenmeye başlıyor birde birşey isterken ağlama huyumuz var su isterken bile sanki daha önce defalarca istemiş de ben vermemişim gibi mızmızlanarak istiyor
valla güzel anneler bu sendrom olayını ruh ve beden sağlığımız bozulmadan atlatırsak ne mutlu bize Allah yardımcımız olsun ![]()
![]()
Resmen yürüyen tehlikeler ![]()
Bizimkide 18. Ayda bozuldu düzelmeye niyetleri yok demekki 30. Ayda da böyleyse ;( şuan suya ağlamıyor ama hala emziriyorum çoğu kez emmiyor sütü çekmiyor da oynuyor ve aynı sizin su olayı gibi sanki emzirmezsem asla susmayacak raddede ağlıyor çünkü vereceğimi biliyor en son 2 yaş diyorlar ama kafam atıyor bi anda bırakıcam en son
Ben 26. Ayda kestim emzirmeyi
bazen düşünüyorum emzirirken herşey daha kolaydı sanki baktım durmuyor oturmuyor benim halim kalmadı gel süt vercem diyordum o emerken bende biraz soluklanıyordum şimdi oda yok
İnan bir yere gidemiyorum geçen annemlere gittim beş dakika oturtmadı beni bir bardak çay içemedim ki zaten canı sağolsun doğduğundan beri sıcak yemeğe çaya hasretim sürekli bir ortalığı dağıtma karıştırma çabasında benimki hiperaktif bir çocuk birde yemek yerken uyurken bile sabit duramıyor
@İncibebekannesi
Bu arada 2 yaş sendromu yaşarken inatlaşma onunla sonra bu inat kalıcı oluyor çocuklarda algısını dağıtmaya çalış baktın olmuyor bırak ağlasın nasıl olsa sen tepki vermeyince bir süre sonra susacak zamanla o ağlamalar bitecek ağlasam da annem babam kararını değiştirmiyor deyip inat etmeyecek zor bir süreç insanın sinir hücreleri oynuyor yerinden ama geçici bir durum olduğunu düşün bol bol sarıl izin vermediğin şeyin neden olmaması gerektiğini açıklayarak söyle sadece yapma deyince bu defa merakından yapıyor acaba ne olacak diye şu an benlik algıları da gelişiyor birey olduğunun farkına varma bazı şeyleri kendi yapmak isteme zamanı engel olma yardımcı olabilirim istersen de kendi yapmayınca zaten senden destek ister gerçekten zor bir zaman Allah sabrımızı arttırsın ![]()
Bende 22 aylık emzirmeyi bırakmak istiyorum çünkü 5 dkkada sonra bi aklına geliyor sonra siz gibi diyorum emerken oyun yaparken falan 10 dkka rahatız en azından diylrum . Yemek de git gel yaparak yemeye başladı Allah yardımcımız olsun ![]()
Allah razı olsun ne güzel anlatmışsınız
mesela sofrada ısrarla salatayı falan karıştırmak istiyor yemeklerle ogun yapıyor babası ona kızıyor ama ben ona zarar vermeyecekse kızmıyorum ama yatak odasında faln uyutuyorum mesela ısrarla yatağa çıkıyor geçen düştü de o yüzden çok inat yapıyorum ona o konufa ama dediğiniz gibi asla o huyundan vazgeçmiyor kapıyı kapatıyorum mecbur tek çözüm bu başka odada uyutucam birde . O yaptıkça ben bağırdım geçen sonra koca bir vicdan yükü
Çok iyi bilirim o vicdan azabını
ama bizde insanız sonuçta dayanma gücümüz bir yere kadar sinirlendiğinizde ona bunu belirtin şu an biraz sinirliyim daha sonra konuşalım falan deyin
Yemek konusunda rahatım ben biraz döküyor her yerini batırıyor olsun diyorum iki suya bakar sabah kahvaltıdan ve akşam yemeğinden sonra yıkıyorum yaz da olsa kış da olsa
sanarsın o yemeği değil de yemek onu yemiş gibi ama zevk alıyor napim döke döke dökmemeyi öğrenecek mama sandalyesinin altına örtü seriyorum ben en azından halı vs kirlenmiyor bizimki de yemekle oynardı ben oynamak istiyorsan içeriden oyuncak getirebilirim bunlar yenmek için diyordum bir iki araba veriyordum eline onlarla oynuyordu bir yandan da yemeğini yiyordu karıştırma huyu çocukların genelinde var sanırım bizimki de içeceğini karıştırmak istiyor başka bir bardağa çok az doldurup müsade ediyorum salata konusunda falan sizde aynı şeyi yapabilirsiniz az miktarda başka ona zarar vermeyecek bir tabağa koyun bu senin karıştırıp yiyebilirsin deyin çocuklar çok kısıtlanmaya da gelemiyor yemek yerken özgür olsun bari diye düşünenlerdenim ![]()