20lik diş başına gelen varmı

Hanımlar merhabalar daha önce bununla ilgili de konu açmıştım bilenleriniz biliyor zaten benim yirmilik dişimin sol tarafını hem alttan hem üste fakültede çektirmiştim hiçbir sorun yaşamadım şimdi sol tarafımda alt kısımda yirmilik dişim gömülü bir şekilde yan tarafıma doğru çıkmış ve yanağımı yırtmış bugün özele gittim daha önce iki kere de devlet hastanesine gittim bakıldım ve çekim çok zor olduğunu söylediler daha sonra ben de bugün özele gittim röntgen çekildim ve o da aynı şekilde dedi ki yirmilik dişin eğri bir şekilde gömülü ve dişinin damaklarına sinire çok yakın dedi çekersek geçici/kalıcı his kaybı yaşayabilirsin bu birkaç ay içinde geçebilir veya birkaç hafta içinde veya da sürekli kalıcı bir his kaybı yaşayabilirsin dudağında ve dilinde dedi ağzında yani istersen üstteki yirmilik dişini çekelim üsttekini çekersek diş etine zarar vermez çiğnerken alttaki de belki uzarsa sinirden ayrılır ve birkaç ay sonra çekeriz dedi ama benim diş etim de çok feci ağrı oluyor ben de çektirmedim ikisini de çektirmedim şu an tekrardan fakülteye gideceğim üniversite fakülteye gideceğim orada bakacağım yani ameliyatla alınabiliyormuş sanırım biraz da korktum açıkçası başına gelen var mı böyle bir durum yani sizce ne yapmalıyım ve başına gelen oldu mu ne yaptınız bu durumda bana fikir verir misiniz

Bir yandan çektirmek istiyorum çünkü dediğim gibi ağrım oluyor diğer türlü de çektirmeye korkuyorum sonuçta bu bir risk geçici de bir his kaybı yaşayabilirim bu kalıcı da olabilir bir dişe sebep de yani dudağımda his kaybı yaşamak falan istemiyorum çok kararsızım ya napacağım bilmiyorum

Çok geçmiş olsun gerçekten diş çok zor bir durum Allah’ım yardımcın olsun benim eşiminde 20lik dişleri aynı şekilde olmuş sinire yakin denmiş korktuğu için oda ameliyatla aldırmış dikiş felan atmişlarmiş ameliyattan sonra ağrısı olmuş ama her türlü bu ağrı yaşanacak ama dediğiniz gibi his kaybı olur demiş ameliyatla olunca bu risk yine varmi

Çok sağolun. Ameliyatla olunca riskinden bahsetmedi bende sormadım vallaha. Artık bakalım bidaha fakülteye gitmem gerek inşallah kolay geçer dua edin

1 Beğeni

Gerçekten zor ya umarım atlatırız

Tabi ederim ne demek rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah kolay geçer ağrısız sizisiz atlatirsiniz bugün özellikle dualarımda olacaksiniz :blush::palms_up_together::tulip:

yıllar önce özelde doktora gittiğimde film çekildi benim disimde çeneye doğru çıkmış deri altindaydi ama risklerinden bahsetmedi ya da hatirlamiyorum . cektirmeden önce baş ağrısı ve ates yapardı .sol çenem biraz şiş görünürdü çok sonra farkettim .çektirdim ama hala çenemin o kısmı biraz şiş duruyor geçmiyor .çektirirken de sadece fazla kanama olmuştu dikiş atıldı vs ama riskli bir durum kalıcı bir şey olmadı o cenemdeki şişlik dışında