Selam hanımlar emzirirken öksürük oluyor boğazına kacmaması için dik tutuyorum neden bu şekilde oluyor ne yapmam lazım
Merhaba, bazen süt tazyikli geliyor olabilir, aynen öyle biraz dik tutup emzirin her ihtimale karşı, birde öksürdüğü anda çıkarıp bakın memeden süt fışkırıyor olabilir, meme ucunu içe doğru yuvarlayın süt fışkırmaz o zaman
@Selen Aramıza hoş geldiniz
Benim kızımda öyleydi . Kendi hızlı içmek istiyor biraz sabırsızlık gibi ondan oluyordu 40 ı çıkana kadar hepoldu şimdi 3 ay 20 günlük hala oluyor arada sırada . Hafif meyilli tutabilirsin . Sırtına vur kaçınca direkt bişey olmaz Allahın izniyle
Normal emzirme şekli C tutmaktır ya hani o pozisyonda süt çokdaha hızlı akar eğer tazyikli geliyosa akışı yavaşlatıp bebeğin emişini kolaylaştırmak için makas şeklinde tutabilirsin
İçe doğru nasıl yuvarlamam pek anlamadım
Teşekkür ederim
Emzirmeden once meme basina bastirip ucunu iceri sok dedi bence dee bebek emince gene disari cikacak zaten
Doğru söylüyorsun düşünmedim
Yani şöyle göğüs ucunu içe doğru bastırıp dairesel hareket ettirirsen o anki tazyikli gelen süt içine gider
Mantıken meme doluysa tazyikli gelir, ucunu bastirip ne hareket yaparsan yap o tazyik ön sağım yapılmazsa azalmazki. Ama söz konusu anne 22günlük bi anne göğüsleri henüz okadar dolu degildir diye dusundugum icin ön sağıma gerek olmaz sanki.şey gibi balonun icine su doldurup ucunu baglamadan icine it saga sola istedigin gibi hareket yap sora ucunu aç hertürlü icinde nekadar su doluysa o hızla akacak. Meme ucunda 6,7 delik var bebek cektiginde hepsinden ayni anda süt geliyo ve bolda geliyosa bebek büyük değilse tıkıyo. Ya ön sağım yapıp tazyik gücü azaltılmalı yada makaslayarak emzirilmeli ki makaslayınca akan delik sayısını azalttıgın icin tazyik azalıyo
Teşekkür ederim evet göğüs ucularımda birkaç delik var elektrik sağım makinası alıcam anca öyle olur sertleşme de oluyor makas ile veriyorum zaten