Bebeğim 24 günlük 3.04 gün öncesine kadar böyle bir sorun yaşamıyorduk gündüzleri bir problem yok emip uyuyor ama gözleri tamamen açıldıktan sonra tekrardan uykuya dalması 3,5 saati buluyor dün saat 9:30 gibi akşam gözlerini açtı saat 12:30’da zor yatırdım müzik açıyorum duş aldiriyorum Yanına uzanıyorum Başlıyorum uykuya dalamıyor Uyuduktan sonra gene bir sıkıntı yok ama gün içerisinde gözlerini açtıktan sonra tekrardan uykuya dalması ölüm bugün de hadi o kadar geç saate kalmasın diye 4:30 gibi duşa sokup uyandırdım saat Altıya kadar biraz oyalandık altıdan beri hala uyusun diye uğraşıyorum niye böyle oldu anlamadım bebeği küçük anneler size durumlar nasıl ya da önerebileceğiniz bir şey var mı
Benimkide aynı ya kimse bişey yazmamış uyuduğu zaman emip tekrar uyuyo ama uyansın kaç saat uyutmaya çalışıyorum uykusu var huzursuz ama yok uyumuyor memeyle savaş ediyor atak haftaları varmış sanırım o haftada bizimki 29 günlük
@Kübra aramıza hoş geldin canım
Atak haftası yüzünden huysuzluklar ola biliyor uykuya dalma daha zor oluyor atak haftasında normalde 3,4 gün sürer atak haftası.
Bir bebek uykusu olduğu halde neden uyumaz ?
Gaz sorunları, diş çıkarma, doymama gibi sorunlar uyku sıkıntılarına neden olmaktadır. Normal koşullarda bir bebek bir gün içerisinde toplam 11-17 saat uyur. 5-7 ay civarındaki bir bebeğin geceleri uyumaya başlaması beklenir. Ancak bebeklerin sık sık acıkması gibi sebeplerle bütün gece boyunca uyuması mümkün değildir
1 Aylık Bebeğin Günde 3,4 saati uyanık geçirmesi normal canım @Hale1010
Bılemedım bende tamda uyandığı zaman akşamları oluyor tekrarnuyutmak 2 3 saatımı alıyor
Açken uyumuyolar emdkten sonra gaz cıkar tekrar memeye al zaten uyuyor emerken ben careyi öyle buldum. Yoksa dediğin gbi uyumuyorlar 10. Günden sonra huy değiştirdi
Emmesinde sıkıntı yok sadece akşam derın uykuya gecıste zorlanıyoruz yarı kundakta buldum cozumu
Yenidoğanlar genellikle günde 16 ila 18 saat uyur ve bebekler öğle uykuları dahil günde 12 ila 16 saat uyur. Yürümeye başlayan çocuklar her gün toplam 11 ila 14 saat, okul öncesi çağındaki çocuklar toplam 10 ila 13 saat ve ilkokul çağındaki çocuklar toplam 9 ila 12 saat uyumalıdır .
Uyku düzeninizi oluşturmanız için önerim;
6 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Meslektaşlar kovuşsun
Kızlar oğlum tam 2 gündür çok uykusuz. Ne yaptıysam ne çareler denediysem uyutamıyorum. Beynim patlayacak artık. Karnı tok altı temiz gazı yok. Memeden alıp yatağına koyuyorum 10 dk sonra ağlayarak uyanıyo. Öyle bi ağlıyo ki sanki canı yanıyo. Sağına soluna bakıyorum, pişik yok, testislerde bişey yok, kaka idrar çıkışı iyi. Koynumda uyuyor 1 saat ama yatağa koyunca kalkıyor. Koynumda uyutursam bu sefer ben uyuyamıyorum uykumda ezerim diye. Çok çaresizim sinirden ağlıyorum artık nedir bunun çözümü. Hiç bu kadar uyku sorunu yaşamadım gece de gündüz de uyurdu 2saate bi uyanıp emzirmesem uyanmazdı şimdi neden böyle. Kolik diyenler olursa gaz çıkışı şükür var. Kendi yapabiliyor. Beyaz gürültü açıyorum ninni açıyorum bana mısın demiyor. Bir de uykusunda çok sıçrıyor kundak yaptığım halde
Merhaba canım, bu durum gerçekten çok zorlayıcı olabilir ve seni çok iyi anlıyorum. Bebeklerin bu tür dönemler geçirdiği ve uyku düzenlerinin aniden değiştiği zamanlar olabilir, özellikle gelişim atakları sırasında. Bebeklerin bu tür uyku sorunları birkaç farklı nedene bağlı olabilir ve bazen ne yaparsak yapalım onları rahatlatmak zor olabilir. İşte bu durumda yardımcı olabilecek bazı öneriler:
-
Gelişim Atağı veya Regresyon: Bebeğin şu anda bir gelişim atağı ya da uyku regresyonu döneminden geçiyor olabilir. Bu durum genellikle bebeklerin bir beceri kazanmaya çalıştığı ve dünyalarını farklı bir şekilde algıladığı zamanlarda görülür. Bu dönemlerde bebekler daha huysuz ve uyumakta zorlanabilir. Genellikle geçici bir durumdur ve birkaç gün ila birkaç hafta sürebilir.
-
Güven ve Yakınlık İhtiyacı: Bebeğin uyandığında hemen ağlıyorsa, belki de şu anda senin yakınlığını daha fazla hissetmek istiyor olabilir. Bu durum, güven ihtiyacının arttığı bir dönemden geçtiğinin göstergesi olabilir. Yatağa koyduğunda kendini yalnız hissedebilir ve tekrar yanında olmak isteyebilir. Bu durumda, belki uyumadan önce biraz daha uzun süre kucakta tutarak ya da yavaşça yatağa geçirerek bir geçiş sağlamaya çalışabilirsin.
-
Sıçramalar ve Moro Refleksi: Bebeklerin uyku sırasında sıçraması Moro refleksi nedeniyle olabilir ve bu refleks onların uyanmasına sebep olabilir. Kundaklamak genelde işe yarar ama bazen sıkı bir kundak yapmak gerekebilir. Ayrıca bebeğini yan yatırarak veya hafif bir şekilde sallayarak uyumaya teşvik etmek de bu sıçramaları azaltabilir.
-
Bebeği Yatakta Rahat Ettirme: Kucağında uyuduğunda uyuyabiliyor ama yatağa koyduğunda uyanıyorsa, belki de yatağındaki ortamda kendini rahatsız hissediyor olabilir. Yatağında daha güvenli ve rahat hissetmesi için:
- Kendi kokunla bir örtü kullanmak (senin kokun bebeğe güven hissi verir)
- Sıcaklık farkını minimize etmek için yatağa koymadan önce yatağı biraz ısıtmak (ılık bir su torbası ile yatağı hafifçe ısıtmak ve sonra torbayı çıkarmak)
-
Uyku Rutinini Koruma: Bebeğin bu dönemde uyku sorunları yaşıyor olsa da her gün aynı uyku rutinini izlemek faydalı olabilir. Bebekler rutine alıştıklarında kendilerini daha güvende hissederler ve uykuya geçişleri kolaylaşabilir. Örneğin, her uyku öncesi benzer bir rutin izleyerek (örneğin, hafif bir masaj, ninni, loş ışık) uykuya geçmesine yardımcı olabilirsin.
-
Destek Almak: Eğer gerçekten çok yorulduysan ve sinirlerin bozulmuşsa, mutlaka yakınlarından destek almayı düşün. Bebeği birkaç saatliğine güvendiğin birine bırakıp biraz dinlenmek bile seni toparlayabilir. Bebeğin yanında daha sakin ve sabırlı olabilmek için senin de kendine zaman ayırman çok önemli.
Bu durum geçici bir süreç olabilir ve her şeyin normale döneceğine inanmak önemli. Bu süreçte yalnız olmadığını ve benzer deneyimleri yaşayan birçok annenin olduğunu bilmek belki sana biraz olsun destek olabilir. Umarım bu zorlu dönem kısa zamanda geçer ve bebeğin tekrar huzurlu bir uyku düzenine döner. Kendine çok iyi bak, senin de dinlenmeye ve rahatlamaya ihtiyacın var.