Kızlar yardım edin delireceğim artık. Ek gıdaya geçmedik ağzı da küçücük diş kaşıyıcı felan tutamıyor hiç bir şey veremiyorum. 1 haftadır ciyak ciyak çocuk. Sürekli meme de durmak istiyor ama süt de gelince sinirleniyor 1 saniye emip geri bırakıyor sürekli yani tutunmuyor uzun süre. İştahı da azaldı. Doktor daha küçük diye ilaç da önermedi. Ben bu çocuğu nasıl rahatlatabilirim. Masaj olmuyor duş olmuyor her dakika kucakta. Tavsiyesi olan var mı?
Ah canim benim Allah kolaylik versin rahatlatici hellerden kullanabilirmisin acaba doktora sorsan bi canim .bizde 3.5 ayligiz gercekden dedigin gibi kasiyiciyi tutamiyolarki daha emzik almiyomu canim bide bu kasiyicilarin dis fircasi gibi olan var ondan bulda al o kolay olur en azindan
Emzigi bur türlü tutmadı keşke tutsa gerçekten… diş fırçası tarzında kaşıyıcı olduğunu bilmiyordum hemen araştıracağım çok teşekkür ederim
Emzik seklindede var canim parmak kasiyici var sen parmagina takip damaklarini kasiyabilirsin. Trendyolda var hepsi
Canim bide rahatlatici jeller var ilk yazdigimda yazdimda haller yazmisim yanlislikla doktora soruo jelde kullanabilirsin
Bizim doktor biraz dar bakışlı sanırım hiç bir durumda ilaç ya da benzeri şeyler önermiyor. İlk 6 ay anne sütü dışında vücuduna bir şey girmemeliymiş. Olmadı sağlık ocağında aile hekimimize danışayım. Gerçekten delirdim ya. Çocuk da 1 haftada eridi mahvoldu ne zor şeymiş
Her doktor ayni olmuyo malesef ama mecbur biseylerde yapmak lazim ilk dis sureci cok zor uyku duzeni emme duzeni hep bozulur sen pazartesi muhakkak aile hekimine git canim en azindan bi jel iyi gelir
Gengigel jel al beybi ben öle rahat ettim benimkinede 3.5aylikti disi geliyo dediler 6bitti 7nin icindeyiz hala gelecek ama jel muhtesem bi kurtarici
3 de başlayıp hiç patlamayan da olabiliyormuş evet. Aylarca o huzursuzluk çekilir mi ya. Helal olsun vallahi sana
Geçmiş olsun dis olduğunu nasıl anladiniz patladimo gerçekten bu aralar bizimkide hiç durmuyo eli ağzında hatta damagin altinda kızarıklık vardı geçti kendide yapmış olabilir böyle tomurcukdu
Heray duzenli kontrolü var doktorda saglik ocagi haric. O zaten herseyini kontrol ediyo kendi farketti disi geliyo diye pedodontiste goturdum minik tekdis rontgenleri varya olusmus dişi yerine yerlesmeye baslamis dedi hatta 2,3haftaya cikarda demisti cok üzülmüstüm emziriyorum daha cok kucuk dişle nası emzirilir filan diye ama gorunurde bisi yok henuz. Salyasi artiyo,eli agzina gidiyo surekli her eline gecirdigini agzina sokar diyolar ama benim kız bizim parmaklarimizi tercih ediyo dis kasiyici filan kullanmiyo emzikte tutturamadim zaten püre emzigini bile dondurma gibi yalamaya calistigi icin kullanamadik
Basa gelince el mahkûm ama gengigel süper bişi dünya varmış dedirtiyo yani jel kullanmasam kesin tükenmis olurdum
Bu jeli doktor mu yazıyor yoksa parayla alabiliyor muyuz ya? Doktora gitmeden eşim alıp geliverse bizim de cook ihtiyacımız var
Hm inşallah kolay cikariri disden bende korkuyorum bı dış birde 4 aylıkken uyku gerilemesinden
İnternetten siparis etmistim ben gece 3mü neydi siparis vermistim ertesi gun oglen elimdeydi ve doktor yazmadi ben akil edemedim ne bileyim yaşamayınca gecenin 3ünde yana yakıla neyapabilirim die bakınca bulmustum
Ben o dönem misafirlige gittim görümcem yukardaki raftan tencere almak isterken elinden dusurdu kizimda kucagimda mutfaktaydi cikan ses ürküttü ve o korku atak haftası diş derken 1.5ay ne cektim o uyku gerilemesinden ne gece uyudu ne gunduz ama onada çareyi doğadan’ın iyigeceler çayıyla buldum her aksam bi bardak iciyorum yarimsaat bir saate süte sirayet ediyo kızımada uyku yapiyo miss
Ya başta 3.ay atağı sanıyorduk. Sürekli huzursuzdu. Sık ağlıyordu yemek reddediyordu felan. 1 hafta böyle sürdü. Baktık düzelmiyor acaba bir sorunumu var dedik doktora götürdük. Doktor her şey yolunda hiç bir sorunu yok büyüme atağıdır geçer dedi. 4 gün daha geçti. Çocuk hâlâ aynı. Hatta giderek daha kötü oldu kulaklarını çekiyordu elini ağzından çıkarmıyordu memeyi hiç almamaya başladı. Bir ara serçe parmağımı ağzına soktum hani parmağımı emecek mi acaba ona göre mama vereyim bari diye düşünüyordum. Sivri bir şey hisettim. Şaşırdım ağzına bir şey mi almış acaba diye panikledim yatırdım bunu açtım ağzını bir baktık diş… Alt 2 dişi çok kötü şişmiş sağ olanın başı bile çıkmıştı patlamış yani. Vee şuanda hâlâ ciyak ciyak işte çocuk. Ağrısı geçmiyor
Eczaneden alabilirsiniz
ya iyiymiş nerden aldiniz o cayi
Ayyy geçmiş olsun rabbim yardım etsin çabuk çıkartsin insalalh