Bebegım 3 aylık son 2 haftadır parmağını çok emmeye başladı duyu gelısımi için ıyı olduğunu biliyorum ama uykuya bile parmağını emerek gecıyo . Gece uyanıp yada gündüz uyuduğunda uyanıp parmağını emıyo acaba emzıge mı başlasam ? Emzik vermeyı hiç düşünmüyordum bu durumu görünce parmağının yapısını bozar mı yada alışkanlık yapar mı dıye düşünmüyor degılım . Napmalıyım fikirlerınıze ihtiyacım var
Bende burda bekleyeyim aynı durum bizde de var![]()
![]()
Bi doktor kim hatırlamıyorum yanlış da olabilir emziğin daha sağlıklı olduğunu çünkü sonrasında bıraktırmanın kolay olduğunu söylemişti. Parmak emme kolay kolay bırakılamıyormuş.
Parmak mı emıyor yoksa diş yuzunden elini mi agzına geçiriyor emin olun bence benim bebegim de 3 aylıktan berş elleri agzında ilk parmak emme gibiydi ama dikakt edince anladık ki parmak emmıo elini agzına goturuyır bu da gelişiminin bir parçası
Eltimin kızı 2.5 yasında parmak emmeyi hala bırakamadı parmagında yaralar cıkıyor artık ama bırakamıyor. Emzik her acıdan kurtarıcı benim bebegimde emzik tutmadı malesef cok ugrastım ama olmadı beni emzik yapmayı tercih etti![]()
Bugün doktor kontrolümüz vardı doktorumuza anlattım bu durumu . Bu aylarda gayet normal bu durum dedı . Ama sureklı hale gelırse uyduğunda fılan emmeye devam ederse parmağını emmesıni engelleyın dedı parmağın yapısını bozup parmağını inceltebılır mıs bu durum . Emzık konusunu soruncada ; hiç emzıge bulaşmayın dedı . Çünkü 1 yaşında bırakılması gerekıyor emzıgın bı kaç ay içinde hiç bu rıske gırmeyın dedı çünkü emzıgın bırakılması çok zor . Tam olarak bende böyle düşünüyordum . Suan tek sıkıntı inş parmağını emmesı gelısımıyle alakalıdır alışkanlık yapmaz