3 aylık bebeğin uyku düzeni böyle normal mi?

Bebeğimin bir günü

Bizde 2 aylığız ama geceleri bi 00.00da emzirip uyutuyorum sonra 04.00da uyanıyor bide 06.00 da

Benimki de aynı öyle akşam 8 de gece uykusuna geçiriyorum 00.00 da kalkıyor sonra emip 04.00 da kalkıyor sonra da 07.00-07.30 gibi tamamen uyanıyor artık emzirme oynama alt değiştirme derken 09.30 gibi tekrar uyuyor gündüz 3 uyku yapıyor 2 saatlik bizde 2 aylığız

Senin bebeğin küme beslenme yapıyor olabilir sık sık emmek için uyanıyor

Gece biraz sık uyanıyor emerek uyumaya alışmış sanırım her uyandığında meme arıyor meme olmadan uykuya geçemiyor gibi düşündüm gece iki en fazla üç beslenme yeterli gelir normalde üç aylık bir bebek için ama her bebek farklıdır tabii hepsi bir olmuyor bu durum sadece sizi biraz fazla zorlar uykunuz çok bölünüyor

Geceleri sizmi kaldırıyorsunuz yoksa kendimi uyanıyor

Kendi kalkıyor ben dokunmuyorum ilk ay iki saatte bir uyandırdım sonra gece 3saat uyudu sonra 4 saat şimdi gece yani akşam 8den sabah 7ye kadar 3 kere falan kalkıyor gazı olursa 4 kere

Biraz bizim günümüze benzettim canım 3 aya çok yaklaştık aynıyız hemen hemen benim bebeğim biraz iri çabuk acıkıyor 2 saatte bir emiyor sık emdiği içinde çok kalkıyor memeyi seviyor bende emzirmeyi seviyorum sıkıntı olduğunu sanmıyorum normal bence her bebek farklı

Akşam 5 ile 8arası uyutmuyorsunuz dimi. Ha birde sabah 6da kalkınca 8gibi uykusu geliyor sonra döngümüz değişiyor siz böyle olunca ne yapıyorsunuz acaba

Biz sarılıktan dolayı 1 saatte bir uyandırırdım ilk zamanlar ama uyanması çok uzun sürerdi sürekli uyku halinde olurdu sonradan 2 saate çıkardım sonra 2buçuk şimdi 3 saat 4 saat değişiyor ama 3saati geçerse ben uyandırıyorum aile hekimi dediki geçen ilk zamanlar aç olduğu için uyanmaz 2 aydan sonrada tok olduğu için uyanmaz geçen 5 saat uyudu gece zar zor uyandırdım ya uyanmak bilmedi bir türlü birde kaç kilo şuan bebişiniz kız mı

Şöyle söyleyeyim ben sabah 9.30 -10.00 gibi ilk uykuyu yaptırıyorum 12ye doğru kalkıyor sonra 1 saat vakit geçiriyoruz öğlen birde uyuyor 3 te kalkıyor sonra tekrar bir saat duruyor son gündüz uykusuna 4 te geçiyor 5.30 gibi kalkıyor bazen daha kısa sürüyor şekerleme yapıyor daha doğrusu 2-2.5 saat vakit geçiriyoruz sonra gece uykusu yapıyor 19.30-20.00 arasında, gece 00.00 bazen 11 de uyanıyor kafasına göre sonra emip yatıyor sabaha karşı 4 gibi uyanıyor tekrar emiyor 6 veya 7 ne zaman uyanırsa bizimki sabah yatakta ıkınıp kakasını yapıyor onu bitirmesini bekliyorum almıyorum hemen etrafa bakıyor bana bakıyor sonra alıyorum alt değiştirme öpüşme koklaşma günü başlatıyoruz

Valla bence uyandırmana gerek yokki Osman gönülal diye doktor var 1 aylıktan sonra 10 gün aralıklarla 1 er saat ekleyin diyor gece uykularına hatta 3 aylık bebek tüm gece uyuyabilir diyor yani bende o kafadayım uyuyan çocuğu neden uyandırıyım ki zaten acıkınca evi yıkıyor , bebeğim erkek 2970 doğdu hatta 2 aylık bile olmadık 53 günlük 5200 ,süt kadar uykuyada ihtiyacı var bebeklerin doktorumuz kilosu için normal dedi ve bizde sarılık geçirdik az da olsa ilk başta çok zordu sık sık uyandır emzir şimdi kendi kalkıyor bende biraz olsun dinleniyorum hem bizim sağlık ocağındaki ebeme danışmıştım bunu bende bırak uyusun 3 4 saat uyuyabilir demişti zaten zamanla artacak uykusu demişti bende üstüne düşmedim

Bu rutini de deneyebilirsin eğer erkenden uyanıyorsa ve 8 de uykusu geliyorsa :hugs:

Bizim nedense uyku saatleri 10 dk en uzun uykusu 30 dk, bende hep merak ediyorum bu aydaki bebek neden acaba 1 2 saat uyumuyorki ? Sizlerin uzun süreliymis uyku saatleri bizde 3 ayligiz

Valla bende o kafadayım geçen doktora 4 saat uyuyor bazen 5 saat dedik 3350 gram doğdu tam 2 aylıkken 5300 dü 15 günde 300 gram almış aslında iyi diyor ama ben daha fazla almasını istiyorum

Arkadaşlar benim bebeğimde 3 aylık, gece uyku düzenimiz güzel şükür en geç 10 da uyuyor sabah 10 a kadar, acıkınca kendisi uyanıyor o şekilde besliyorum bende müdahale etmiyorum…Kilo alımı ayda 1 kilonun üstüne çıktı, bende uykuya bağlıyorum.Ben size farklı birşey sormak istiyorum, salyalari çok arttı bir eli hep kulağına gidiyor, diş kasintisi için birşey yapıyor musunuz, herhangi bir granül falan kullanıyor musunuz?

Maşallah gece kaç kere kalkıyor

1 Beğeni

Teşekkür ederim, 3-4 saatte bir kalkiyor sonra uykuya devam ediyor

Tam 3 ayligiz bizde aksam 23.00 gece uykusuna geciyoruz gece 3.4 arasi ve 6.7 arasi mama icip uyuyo 9 gibi kaliyo cogunlukla tekrar uyuyo 10.30 a kadar sonra 12 de bi yarim saat 1 saat muhakkak sekerleme yapiyo 3 den sonra derin 3 saat uyur 8.9 gibide bi yarim saat yatar bizim duzende boyle

Uyuyan cocuk cabuk buyur kilo alir gercekden bende o uyanmadan uyandirmam . Salya tukuruk cok var eller hep agzinda ama disden oldugunu sanmiyorum bu ayda nirmal kesfediyo ellerini diye biliyorum kulagina goturuyosa kulagi agriyo olabilir disde olabilir ama bilemedim