Dırek konuya gireyim kızım Birce Naz’ım bugun mısafırlıkte yan donmeye başladı. Bugune kadar hıc gormemiştim sadece kafasını kaldırmaya calısıyordu ama bugun. Baya yan döndu bıraz daha olsun yuz üstü doner gıbı sizce bu aylarda dönmeye baslamsı normal mı yada hemen döner mı yoksa boraz daha zaman var mı bugun sadece yan dondugunu gordum . Yüz ustu fln ne zaman doner bılmıyom. Sızın bebeklerde gelısme var mı bu aylar da donmesı normal mı ?bebegım suan 3 ay 7 gunluk
Benim kızımda 3 ay 16 günlük 3-4 gün evvel ilk önce yan döndü sonra yüzüstü kaldı bazı bebekler bu aylarda da dönebiliyor 5-6 aylıkken de dönebilir bebeğin yapısıyla alakalı
O zamann ben artık daha dıkkatlı olayım. Kanepeye fln koyunca aklımda dıye korum artık.
Benim oğlumda 2 buçuk aylıkken yan dönmeye başladı hatta ilk eşim görmüş ben inanmamıştım, şimdi yan ve yüz üstü dönüyor oyun halısında
3 ay 13 günlük bebeğim doğduğundan beri yüz üstü durmaktan nefret etti. Hiç durmuyor ama son 5 gündür kollarından tutup kaldırıyoruz ayakları üzerinde duruyor. Baya hem de yükünü felan veriyor. Doktorumuz emeklemeden yürüyecek bebek bazen böyle olabiliyor dedi. Sürekli ayakları üzerinde durmak istiyor. Bu yüzden 5 aylıkken örümceğe başlamayı düşünüyoruz. Bir de son 1 haftadır diş çıkarıyor. Özetle. Her bebeğin gelişimi farklı. İnanın ki artık “Erken değil mi?” cümlesinin anlamı yok. Her şey olabiliyor maşallah
Evet bazı bebekler emeklemeden yuruyor esımde bnde kızımızın emeklemesını cok ıstıyoruz. Ve 15 gunlukken baskaladım yuz ustu yatırmaya ve cok sevıyor. Yuz ustu durmayıdedıgınız gıbı her bebegın gelisimi farklı
Aaa sızınkı de cok erkenmış Maşallah
Ben genelde yatarak emzirdim o bana ben ona dönük halde bide dogurdugumdan beri koynumda yatiriyorum sirtustu pozisyondan bana dogru donmeye erken basladi oyuzden bacaklari kaldirip ne yana döncekse oyana deviriveriyodu
Massallah canim tummy time nin cok etkisi var gercekden donmesinde bizimki sevmiyo ama gunluk 5 dk da olsa koymaya calisiyorum 2 kere bizimkide dondu bakalim daha fazla yapariz artik
İlk oğlumu hatırlamıyorum ama 2. Si 3 buçuk aylıkken dönmüştü şimdiki de yavaş yavaş ayakları kaldırmaya sağa sola sallamaya başladı bu ne zaman döner bilmiyorum 2 ay 28 gunluk
Benimki hiç sevmiyor su tummy time dedikleri şeyi yapmaktan nefret ediyor resmen
Ayaklari kaldirip sag sol yapmaya calisiyosa yakindir döner
Tabi asla kanepeye bırakma ne olur ne olmaz işin varsa yere bir minder ser yada battaniyesinin üstüne bırak
Genelde oyle yapıyom . Oyun halısında vakıt gecırıyor cogunlukla .
Haraketlerınden anlasıyor bızımkının ayaklar havada ucusuyor
Hadı bklm hayırlısı olsun.