3 aylık bebek'te kabızlık (Rezene çayı)

3 aylık bebeğim de kabızlık sorunu var farklı farklı damlalar olsun masajlar olsun hareketler olsun fitil olsun zeytinyağı olsun her yolu denedim ama bir türlü kendisi kakasını yapamıyor bi tanıdık bir çay kaşığı rezene çayı ver dedi versem bilmiyorum :pleading_face:

Bebeğimde de maalesef aynı sorun vardı. Asidi alınmış zeytinyağından 1 çay kaşığı verdim.Küveti hafif sıcak suyla doldurup bebeğimin kafası dışarıda kalacak şekilde tüm bedenini içine yerleştirdim. Karnına, beline masaj uyguladım. Duş sonrası asidi alınmış zeytinyağıyla masaj uyguladım. Göğüs bölgesinden göbek altına kadar elimle gazını ittim. En sonda ayaklarını göbeğine itip bisiklet sürme hareketi yaptırdım. 2 - 3 güne düzeldi. Masajı sık sık uygulayın. Gece gündüz demeden ilgilenirseniz hemen geçer İNŞALLAH

1 Beğeni

Mama’mı veriyorsunuz? Eğer veriyorsanız ,sıvı tutmaya çalışın, bizde çok kabızlık yaşadık.
Lavman fitil nereye kadar böyle olacak dedik.

Mamasını değiştik bellakt bl maması çok iyi geldi.
Sonra nutrilaka geçtik,diğer maması Tedavi edici mama olduğu için.
Nutrilak alınca da artık bir kaşık eksik atıyorduk mamasına kabızlık olmasın diye.
1 ay sonra artık mamasını normal gramda vermeye başlamıştık

Geçmiş olsun sizede

1 Beğeni

Yararı olurmu bilmiyorum ama zararıda olmaz bi dene. Mama veriyorsan biraz suyunu fazla koy. Mamayı değistirebilirsin. Emziriyorsan kayısı ye kayısı suyu iç. Zeytinyağının hiç bir faydası olmaz demişti doktorumuz bağırsaklara geçmeden vücutta emilirmiş çünkü. Biz sabah akşam hareket yaptırıyoruz hem gazı çıkıyor hem kaka yapıyor.

2 Beğeni

Canım selam. 2. Ay çocuk kontrolümüzde çocuk doktorumuz

2,5 ay 3 ay arası bebek kakasını yapmakta zorlanabilir eğer bebek rahatsa müfettiş etmiyoruz.
20 gün kakasını yapmayan bebekler var dedi bu ay döneminde asla fitil vs kullanılmamalı dedi.

Rezene de daha küçük bebeğe bence verilmemeli. Çocuk doktoruna gitsen daha iyi olabilir

1 Beğeni