39 günlük bebek gündüzleri asla uyumuyor

Merhaba hanımlar , 39 günlük oğlum gece 1 gibi derin uykuya geçiyor sabah 8-9 gibi uyanıyor ( bu süre zarfında da 4-5 kere uyanıyor gece) . Gündüzleri hiç uyumuyor memede sadece gözlerini arada dinlendiriyor beş dakika bu kadar. Yatağına koyduğum gibi ağlayarak kalkıyor. Gündüzleri tüm gün memede hiçbir yere kıpırdayamıyorum çok gaz sancısı var sürekli gaz çıkarıyor popodan ve devamında da ağlıyor. Maflor damla ve nurse harvey şurup kullanıyoruz sadede. Artık psikolojim bozuldu biri gelmeden bir lokma bir şey bile yiyemiyorum tansiyonum düşüyor destek olan kimse de yok tekim akşamları eşimin gelmesini bekliyorum bir lokma yemek için. Bu durumu yaşayan var mı ne önerirsiniz ilk çocuğum aşırı zorlanıyorum lütfen tavsiye verin :frowning:

1 Beğeni

Gece uykusuna geçişi cok geç. Muhtemelen cok yorgun ve memede rahatlamaya çalışıyor. Gune 7- 7 bucuk gibi başlayıp aksamda en geç 20.00 da gece uykusuna gecmis olmasi lazım. Sabırlı davranirsaniz mutlaka sonuç alirsiniz. Damlalar ise yaramiyorsa doktorunuzdan daha etkili bir surup talep edin bence. Bu sekilde gaz derdinden kurtuldum ben. Uyandigi andan ilk huysuzlugun başladığı süreyi gozlemleyin muhtemelen uyanik kalma suresi o araliktadir. Memede uyuduğunda alnini ve burnunun üstünü severek derin uykuya gecmesine yardimci oldun. Bazen 30 bazen 45 dakika sonra uyku döngüsü sebebiyle bebeginiz uyanır. O sureyi gozlemleyip uyanma ani geldiginde yaninda olun ki severek pis pislayarak uykuya geri dondurun. Aklima bunlar geliyorm birde caninizi sıkmayın buyudukce daha kolaylaşıyor.:white_flower:

1 Beğeni

Kakası sümüksü , mukuslu mu?

Hepsini deniyorum ve hiçbiri işe yaramıyor gaz sancısından çocuk kıvranıyor ve derin uykuya dalamıyor … siz gaz sorununu neyle aştınız acaba

Normal kakası

Uyku için değil ama gaz için bir tavsiyede bulunabilirim. Benim bebeğim de çok gazlı ve gaz damlasınin hiçbir faydası olmamıştı. Biri dediki bizim çocuğa höllük yaptık çok rahatladı. Bundan hareketle bende evde sıcak su torbasına bebeği rahatsız etmeyecek sıcaklıkta su koydum, gece uyurken bacaklarının altına ya da ayak ucuna yatağın içine koydum. Her zamankinden fazla kaka yapmaya ve kendi kendine gaz çıkarmaya başladı. Gündüz de aynı şekilde yapmaya başladım. Evimiz aslında sıcak 24 derece ortalama. Ama sıcağın bebeğin bacaklarına ya da ayaklarına temas etmesi çok daha etkili oluyor. Ama böyle bir şey yaparken sıcak su torbasının güvenli olduğundan iyice emin olmak lazım. Maazallah herhangi bir kaza yaşanmasın.

Sıcak jel yapıyoruz biz de, o da işe yaramıyor inanın. Bizimki gazını kendisi çıkarıyor çoğu zaman ama bitmek bilmeyen bir gaz var çocukta

Biz damla kullaniyorduk ama cok verimli degildi. Doktorumuz coli-nat diye bir şurup verdi. Kullandiktan 1 2 gun sonra tum gazını attı, rahatladı. O zamandan beri cok şükür cok nadir gaz derdi yasadik. Onu da masajla atti hemen.

Laktoz intolerance veya süt ürünleri alerjisi ya da başka bişeye alerjisi olabilir.

Beninkide öyle gazdan bugün emzik verdim tuttu mecburen vermek istemiyordum ama sakinleştirir diye sende ver istersen cnm 36 günlüguz

Alerji belirtileri nedir acaba

Mukuslu, sümüksü kaka. Huzursuzluk. Ikınmalar veya vücutta ddöküntüler. Sürekli pişik olması gibi ama en önemli belirti mukuslu kaka.

1 Beğeni

Gaz sancısı olunca asla emzik tutmuyor , sakinken tutuyor ama

1 Beğeni

Yok öyle bir durum çok şükür, sadece gaz sancısı bizimki

Dediğiniz şurubu doktorumuza sorduk kullanabilirsiniz dedi sipariş verdim eczanelerde bulamadım inşallah bizde de işe yarar

canım benim hic dert etme. daha çok küçük. bu durumlar normal. uyku düzeni vermeye çalışma. çünkü bu aylarda istediği zaman uyuyorlar. sancıları onu perişan ediyordur. bı güzel banyo yaptır. vücudunu bebek yagiyla ovala. ağladıkça emzir. iki saat geçsin diye bekleme. karnını saat yönünde ovala. yukardan aşağıya masaj yap. karnı agriyodur belki. büyük abdestini yaptirmak için tuvalete oturur pozisyonunda tut. zıplatarak sırtına ellerini oval yapıp aşağıdan yukarıya doğru vur 4 5 defa… ninni söyle ilahi söyle. sen sakin kalmaya calis. senin sakinliğin onu etkilerr. ben biaga kullanmistim. o iyi gelmişti.

1 Beğeni

Geçecek diye teselli veriyorum ben de hep kendime … bebeğim için üzülüyorum aslında daha minicik sancıdan ağlıyor ben bir şey yapamıyorum onun için. Kaç tane doktor gezdik hepsi normal diyor ama ağlaması durmaması beni üzüyor işte…

Teşekkür ler biizmxe arada kan giruyorun ama popusujuj kenarın geldiğini fark ettim ikiniyor heralde orayı zedeledi evde psik kremi var suruyorum

Bizimkide oguruyo bazende emiyor

1 Beğeni