4.5 aylık bebeğe meyve puresi

Çeyrek elma çeyrek armut yarım muz kaşığın ucu kadar yoğurt hepsini püre yaptım 5 6 kaşık verdim
Daha olsa daha yiyecek vereyim mi vermiyem miMama yok tek emziriyom
4 ay 19 günlük
Sizler 4.5 aylık bebeğe püre veriyor musunuz

Ben ince bir dilim muz denemistim baya sevdi ama cesaret edemedim

1 Beğeni

Bence henüz erken bazı şeyleri tatırabilirsin yavaş yavaş ama bence şu an için biraz fazla olmuş

1 Beğeni

Ilk kez mi deniyorsun yoksa basladin mi ek gıdaya

1 Beğeni

İlk kez verdim normalde tadım yaptırıyorum ama ilk defa iki gündür püre yaptım yedirdim

Çok erken ek gıda için. Yedikleriden azıcık diline değirebilirsin sadece. Acele etme onları yedireceğin günlerde yakın. Bağırsakları hazır değildir daha bebişin.

1 Beğeni

3 gun kuralini bi arastirin isterseniz, zaten ek gida icin erken ama bi de alerjisi falan varsa hangisine oldugunu nasil anlayacaksiniz

1 Beğeni

Ayrica sutunuz yetiyorsa hic gerek yok. Asil kilo aldiran ve bebegin gelisimine katki saglayan sey anne sutudur, yoksa formul mamalardir. Yani ek gidaya baslamak icin acele etmek cok mantikli degil. Anne sutu alimini azaltirsiniz.

Doktor tavsiyesiyle mi basladiniz bence bir tik erken bu kadar karisik yemek icin

1 Beğeni

Kızlar zaten bıraktım vemriycem sütüm azaldı gibi geldi sürekli memeden ayrılmıyor memede ağlıyordu bende sandım ki doymuyor ondan yapmıştım iki gündür püre verdim kusması arttı saten kusuyordu şimdi daha çok kusuyor vemriycem ek gıda

Yok kendim verdim tadım yaptiyorudum ama pureye iki gündür verdim bıraktım artık vermiycem çok kusuyor

Oy kiyamam ben ona minik minik ver once

6 ay olmadan püre filan vemriycem tadım yaptırırım ama şuan değil biraz miğdesi dinlensin

Benimde bebeğim 4 aylık oldu mama veriyorum sadece ama bi kaç haftadır mamayı içmek istemiyor şu bir kaç gün içinde de zorla veriyorum daha küçükken 120cc içiyordu şimdi 60cc zor veriyorum henüz doktor randevumuz gelmedi ne yapmam gerek bilemiyorum ufak tefek tadım yapmak vermek istiyorum ama nasıl ve ne ile başlamam gerekiyor mama sorunu yaşayan oldu mu

Bence sağlık ocağına ara ebende sor çünkü sormadan verdim dün karnı çok ağrıdı büyük ihtimalle ağladı baya

Benim doktorum sadece anne sütü ile beslendiği için 5. Ayda tadımlık ek gıdaya başlıyoruz dedi ama az az vereceğiz siz çok erken başlamışsnz

1 Beğeni

Bnmde bebegim bu aralar yani 2 gundur memeden kopmiyo agliyo doymuyo diye dusundum bnde birde memede pıslik var yok sutum diye dusundun cicibebe kasik mamasi buskuvisi denedum sadece tadim yaptim 2 kasik kadat cok birden vermeye korktum cunku bnm bebegim reflusu vardi dogdugundan beri kusardi surup dahi versem cok tereddutte kaldim ama bakalim daha vermedim

1 Beğeni