4.5 aylık zorla emzirme ne kadar doğru

Bebeğim şuanda 4.5 aylık ve emzirirken zorlanıyorum sürekli ağzına bir şeyler almak istiyor ve emmek istemiyor tavsiyeniz nedir can anneler​:folded_hands:t2::pensive_face:(uykuda tutuyor problem yok uyanıkken emmek istemiyor ek gıda hiç denemedim sadece su veriyorum)

Kilosu iyiyse belki karnı tok oldugu icin emmek istemiyodur. Belki sütün azdır belki yakın zaman önce mastit oldun delikler tıkandı cocuk bos bos cekiyo ondan istemiyodur belki açlık hissetmiyodur ki bu problem tavsiye niteliginde cevap verebilmek icin biraz daha detay lazim​:sweat_smile: buarada su verme o da midesini doldurdugu icin tok hissediyo olabilir ihtiyacı olan suyu bu dönemde sütünden karşılıyo zaten

1 Like

O zaman size biraz detay vereyim hiç bir sorun yoktu ve suyu idrarında hafif pembelik oluşuyordu yeteri kadar su alamadığı için doktor tavsiyesi ile vermeye başladım hatta burada diğer annelere de sormuştum daha sonra doktora götürmüştüm suyu az miktarda tek öğün vermemi önerdi mastif ya da diğer rahatsızlıkları yaşamadım sütüm var mastit olmamak için sağoyorum ve dolapta saklıyorum saklama koşullarına uyarak ve bir kaç gündür bu şekilde emmeyi reddediyor uyanıkken öncesinde yoktu​:pensive_face: emmeyi bıraksın istemiyorum ek gıda için küçük henüz ve mama kullanmak istemiyorum ileride sağlık sorunu yaşamaması için (obezite vs.)

İdrarda renklenme goruldugunde doktor enfeksiyon icin idrar tahlili aldımı.? Sağdığın sütü biberondan icmeyi kabul ediyormu.?

1 Like

Benim bebeğim de 4 aya yaklaştı. Doktor 4. Ayda emme isteğinin azalacağını söyledi. Zorlamamak özellikle ağlarsa emzirmeyi bırakmamı söyledi. Az az istedikçe emecekmiş. Bir de mümkün mertebe sakin uyaranın az olduğu bir odada emzirmemi önerdi. Bu ay için yaşadığınız normal bence.

1 Like

Bebeği zorlarsanız daha çok tiksinir meme reddi olur

Bütün tetkikleri yapıldı biberon almıyor

Aslında tyttyğu zaman bırakmıyor ama tutana kadar yoruluyor

Biberon almadığına sevinmeliyiz bence kaşıkla filan denemedikce mamada içiremiceksin :sweat_smile: ac kalacak hali yok biyerde baslayacak tekrar emmeye 1,2aylik bebeklerde oluyo ama seninki buyumus buyuk bebeklerdede acliktan sarilik oluyormu bilmiyorum. Bir onu ogrenip dikkat etmek lazim

1 Like

Evet sarılık olma riski doğuyormuş ama doktor zorla beslesiğim halde takipte kilo alımı normal siz kararlı olursanız o da bunu bisseder dedi bugün son kontrolde

1 Like

Kilo alımı normalse sana emmiyo gibi geliyo ozmn bence :smiling_face_with_three_hearts: annelerin hepsi mi aynı olur ya :rofl::rofl: korkulacak bisi olmamasina sevindim

1 Like

Annelik herkeste aynı galiba yalnız olmadığıma sevindim bu cevabınızla​:rofl:en ufak şeyde telaşlanıp evham yapıyorum acaba diye

Benimki emmiyordu bir yandan aman aman sütte yoktu diye ayirmak necburiyyetinde kalmıştım 4ayinda

1 Like

Doktorum tadımlarla ek gıda başlangıcına da geçirdi bizi belki de o yüzden isteksizdir tam bilemiyorum ama yavaş yavaş atlatıyoruz gibi kendisi tutuyor ara da

1 Like

Meyve ve tatlı şeyler tattırma tadım sürecinde. Anne sutu yediklerimizle tatlanıyo ama nekadar olsa direk meyveyi yemiş gibi tat vermiyodur yada baska biseyi. Bazı bebekler tadı bariz degisik seyler denediginde aynı tadı surekli bekledigi icinde sütten uzaklasabiliyomus. Bu yuzdenmis zaten soft tadı olan yiyeceklerle tadıma baslamak patates,kabak,havuç tatları haşlandığında cokta aman aman degil​:woozy_face::sweat_smile: