Kızlar 4.ay atağı yaşayan var mı ?!
Nasıl anlayabilirim ki kesin ataktan ağladığını fln ya kafam çok karışıyor
İki üç gündür uyku düzeni hiç yok gece de gündüzde
Devamlı ağlama mızmızlanma mama fazla yememesi
Gerçekten bunaldım 3 ay 25 günlük şuan.
En belirgin yaşadığım sorun süt içmemesi beni emmemesi olmuştu kızımın. Şu an 17 aylık ama o zamanlar şekilden şekile girerdim emzireyim diye değişik pozisyonlar denerdim veya biberonla verdim az uz içerdi tv başında bile emzirdiğim oldu evi turlarken. Ha bir de gelişim zaten sancılı bir süreç olduğu için bazı doktorlar atakların olmadığını söylüyorlar psikolojik anlamda da yeni bir şey öğrenirken başka bir aşama duraksar o yüzden bunlar çok sık yaşanıyor malesef artık 3ö ayından sonra ellerini tanıyor etrafı hafif daha netlemeye başlıyor anne baba yüzü daha net bağ kurma derdinde gibi gibi yani o yüzden çok zorlamadan verebildiğiniz kadar besleyin sık sık az az verin mızırdanmalar olduğunda onunla konuşun daha çok temas edin eminim yapıyorsunuzdur. Annelik eşittir sabır o yüzden süreciniz sizi yorabilir ama tadını çıkaracak şeylerle kendinizi motive edin
Merhaba, benim bebeğim de 3 ay 23 günlük. Uyku direnci, diş yuvalarının kaşınması, kabızlık, sürekli yorulma huysuzluk gibi sorunlar yaşıyoruz. Eskiden 2 saatte bir emzirirdim şimdi çok az emiyor ben de üstüne gitmeden 2 saat olunca emzirmeye çalışıyorum, hava çok sıcak olunca doktorumun önerisiyle su da veriyorum çok az, meme reddi oluşmaması için biberon tercih etmiyorum, emzirirken sessiz odada tek olup ve ortamın az ışıklı tutyorum dikkati çok dağılıo yemiyor, 4cü ay atağı fena vurdu uykuya da direniyor, ben gün içinde aktiviteler yaparken çok yormadan ara sıra uyutmaya çalışıyorum 15-30 dakika kucağımda uyuyor ara ara, 22:00 sonrası kucağımda sallayarak gece uykusuna yatırıyorum, uyanınca direk sütünü veriyorum uykuya dalarak yiyor. Çok yorucu bir dönem inşallah hepimiz atlatırız sağlıkla
Ben bu ataklara inanmıyordum ama artık inanıyorum ![]()
Çoook zor ve yorucu benim sorunum bebeğimin ağlaması bebeğimin ağlaması beni tedirgin ediyo stres yapıyorum
Uyumasada az mama yesede öyle böyle idare eder başka yöntemler denerim
Ama ağlayınca akan sular duruyo çığlık çığlığa kızım
İnşallah bu 4.ay biter gerçekten beni şokladı ya