4 ay dişimiz patlamış erken değilmi

Cumartesi 4 aya girdik bu sabah baktım alt iki diş patlamış çok etken değil mı 4 .ayda diş çıkaran anneler var mı damaklar kaşıntı çok belliydi ama daha tam bir nesne tutamadığı için diş kaşıyıcı da kullanamıyoruz Ne kullansam nasıl rahatlatsam bilemedim

1 Beğeni

Karanfili ez zeytinyaği ile karıştır bir gece buzdlbdna beklet gündüzleri sür ağrısını alır

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim :heart:

2 Beğeni

Bazı bebekler erken çıkarıyor canım ilk oğlum 3 aylıkken çıkarmıştı 4er 4er patlatıyordu doktorumuza sorduğumuzda kemikleri kuvvetli demişti

Benim oğlumunda 7 aylıkken patlamıştı bu kadar erken çıkacağını bılmıyordum sasırdım

İkinci kızım 3.5 aylıkken çıkardı. Rekor bizde galiba :smiling_face:

1 Beğeni

Bizim 10 aya girdi hâlâ ortada diş yok ya ağrısı sızısı ağlaması da ayrı

Ya çabuk çıkan dişler erken çürüyor diyorlar doğru mu

Vallahi benim de 2.03 haftadır çok aşırı huysuzluğu vardı kızımın devamlı uyanıyordu demekki diştenmiş sizin aylarınızı da çıkarmaması normalmiş ama biraz araştırdım da

Kızım 7 yaşında 4 dolgusu var ilk kanal-dolgu 4 yaşında yaptırdık. Diğer kızım 5 aylık çıkardı onu hiç dişçiye götürmedik. Erken çıkardığı içinmi böyle oldu bilmiyorum.

Bana da şimdi kim diş çıkartıyor desem erken çıkartanların dişleri çabuk çürüyor diyorlar ben de bilmiyorum bir ilgisi var mı:upside_down_face:

benim bebeğim de 5 aylık olacak 3 gün sonra. aşırı derecede bir şeyleri ısırmaya çalışıyor. ben de onu soracaktım. geceleri falan hiç uykuya dalıyor. yeri ağrıyormuş gibi dudak büzüyor. diş kaşıyıcısını buzlukta bekletip ağzına verdiğinde çok fena dişliyor. acaba benimki de mi çıkaracak. salyası falan da akıyor. göğsüm cigniyor ısırıyor. bunlar belirti mi

Canım bizde de eller daha çok hastaydı ya da boynundaki önlüğü emiyordu onun haricinde biz üç haftadır aşırı huysuz memeye geldiğimizde ağlıyor uyuturken ağlıyor geceleri inanılmaz çok kalkıyor bazen emzirmek de bile sakinleşmiyordu ben atak haftası diye düşünmüştüm ama dişlerdenmiş hiç diş aklıma gelmemişti çok erken olduğu için ama bugün patladığını gördüm iki diş birden patlatmış

O tamamen çocuğun yapısıyla ilgili. Benim kızım 4 aylıkken çıkardı dişlerini. Maşallah şimdi 7 yaşında inci gibi dişleri. hic çürük olmadan döküyoruz süt dişlerini. Hatta daha üst süt dişleri çürüksuz lekesiz duruyor düşmedi. Yaşıtlarının çürüdü döküldu kızımın öylece duruyor. Denilen laflara aldırış etme. Ek gıdaya başladığında düzenli ev yapımı yoğurdunu yedir geceleri uyumadan önce falan ben öyle yapmıştım hep

Bana da öyle diyenler çok oldu. Benim kızım da daha hiç diş çıkarmadi. Yeri belli olmuş doktorumuz geliyor dişler yolda falan dedi de bende çok daha erken cikaranlari görünce sorun olduğunu düşünüp endiselenmistim o esnada hep bunu dediler. Ama iyi bir ağız bakımı ile bunu asabilirsiniz herhalde öyleyse bile.

1 Beğeni

Bunu duyduğuma sevindim​:upside_down_face:

1 Beğeni

Ağız bakımı çok önemli daha 2 yaşına bile girmeden ben düzenli fircaladim kızımın dişlerini alışkanlık haline getirdik hala fırçalar. Bide kan damlasi leke yapar demişlerdi hep o yüzden kan damlasindan sonra su verdim hep tmizlensin diye. Bide genetik yapıda önemli tabi daha 1 yasinda çürüyüp süt dişleri dökülen çocuklarda oluyor

Sizce bende başlamalı mıyım ağız bakımına? Henüz dişleri çıkmadı dediğim gibi. Bide izin verir mi ondan da emin degilim ağzını zor açıyor dişlerine çıkmış mi diye bakarken baya zorlanıyoruz. Ev yapımı yoğurt demişsiniz her gün yediriyorum bende kendi ineklerimizden mayaladığım yoğurdu. Ev yogurdunu neden gece uyumadan önce hususi yediriyoruz yani dişle ilgisini tam anlayamadım o saatte yemenin de açıklarsanız sevinirim. Bir de önerdiğiniz bir macun ya da fırça var mı bebeklerde bu nasıl oluyor? Henüz dişleri çıkmadığı için tam arastirmamistim konusu gelmişken sorayım size de.

Bence erken daha dişleri çıksın önce 1-2 yaş civarı başlamıştım ben. Ev yapımı yoğurt daha doğal oluyor bende kendim mayalarim hep. Gece uyumadan önce verince dişleri temizler diye duymuştum ne kadar doğru bilmem ama öyle yaptım hep. üstüne bir daha bişey yedirmeden yatirirdim. Fırça özellikle bişey tercih etmedim hiç ne denk gelirse onu almıştım. Macunda gratistenbl doğal vardı çocuklar için splat onu alıyordum. Siz tabi araştırın yine içinize hangisi sinerse