Arkadaşlar 4. aya gireceğiz ama duydum ki meme retti oluyormuş benimde aklıma düştü bu durumu yaşayan var mı
Ben de duydum ama yaşamadım.
Doktor Osman var YouTube’da izlediniz mi bilmiyorum 4 aylık bebeklerde meme reddi yaşanabileceğini Bu sorunun kendiliğinden ortadan kalkacağını söylüyordu
Ben 3 ayda yasadim neredeyse 1hafta
Meme reddinden kurtulmanin en iyi yolu uykuluyken emzirmeye tekrar alistirmak benim bebegim dogdugu gunden beri emmiyordu aştık cok şükür emmemesinin nedenlerini bulmak geriyor mama veriyorsaniz enjektorle gogsunuze sikip sanki gogusten geliyormus hissi yaratip bir nebzede olsa giderebilirsiniz
Ben cok uzerine gitmedim acıkana kadar bekledim acıktıktan sonra eğer çok ağlıyorsa onu Önce sakinleştirip yavaş yavaş konuşarak memeye yaklaştırdım cogu zaman uykuyluken emzirdim uyanikkende konusurak sakinlestirdim
Zaten zorlamamak gerekiyor yoksa tamamen soğuyormusş Geçici bir durummuş merak etmeyin geçer bu atmış olduğum doktor instagramdan sorular alıyor gercekten cok yardimci oldu bana
İzleleyim ilk defa duydum
Benim bebeğim de 29 günlük doğduğundan beridir meme reddi var dediğiniz gibi şırınga ile yaptım o da olmadı hiçbir şekilde tutmuyor mememi ağzına değdiği gibi kıyamet koparıyor şu an sadece mama alıyor hiçbir şekilde emiyor ne yapabilirim
Farkli emzirme pozisyonlari denemelisiniz ayrica hemen destek almaya bakin daha erken ileride hic emmez cok zorlamamak gerekiyor ve nedenlerini bulmaniz gerek mesela benim gogus ucuma normal dediler emzirme danismanida dahil meger bebegime küçük geliyormus silkon koruyuculardan taktim agzina yavas yavaş almaya basladi uzmanlar sutyenlerinizi bebeginizin deterjanıyla yikayin diyor mesela parfüm dus jeli kokulu sac speyleri sizin kokunuzi bastirir ayrica hepmi böyleydi yenimi oldu bebeğiniz uyurken emzirmeyi deneyin
Emzirme danışmanlığı alın mümkünse, hic olmadı aile hekimliginde ebelerde yardimci oluyor.