4 aylık bebeğini oturtan var mı

Takip ettiğim doktorlar 3-4 aylıkken kucağınızda oturabilirsiniz diyor, ek gıda alımında başını dik tutabilmesi için. Ama ben tedirgin oluyorum zarar veririm diye. Aranızda oturtan var mı

4,5 aylık bebeğim 4.ayın başından beri doktor onayıyla günde birkaç kez birkaç dakika kucakta destekli oturtuyorum hoşuna gidiyor

Benim kızım da seviyor, bugün iki kez denedim. Ellerimi uzattıpımda parmaklarımdan tutup kalkmaya çalışıyordu. Önce oturup sonra kaldırmak için doktorunuza sormuştun ona daha çok var demişti ama oturtmak gerekiyor demek ki

Kizim 4 aylik 3 aylikdan beri kucagimda oturuyor destekli bir sekilde . Hemde elerinden tutup dikiliyor hep dikilmek oturmak istiyor seviyor bunlari . Dikilmeyi daha cok seviyor .

4 aylıkken kucakta oturtmaya başladık. 5.aya gelince mama sandalyesinde dik durabilir hâle geldi tadimlara başladık.

Bnm kizim elinden tutunca ayaga kalkiyir hata yatarken bile kafasini kaldiriyor 1 dk fln kafasi kalkip duruyor . Cok hevesli bn kaldiriyom valla hemde 2 ayliken basladim eleriniden tutup kaldiriyordum dok goturunce oda kaldiriyordu oyle kaslari gelisin diyr .

Mama sandelyesi kacinci ayda baslanir kimi 8 ayda kimi 1 yasina gelene kadar oturtmuyor bn daha almadim bile

8 ay 1 yaş çok geç olmaz. Ek gıdaya başladığı zaman ona da oturuyorlar. Tadıma başlaması için dik bir şekilde mama sandalyesine oturabilmesi gerekiyor . Yani şartı yıkılmaması. Boynunu dik tutabilmesi. Bunlar olduktan sonra tabiki oturacak çünkü 1 ay tadımlardan sonra öğün şeklinde yemeye başlanıyor. 6.ayda şimdi biz 2 öğün yapıyoruz. Hep sandalyesine oturtuyorum ki alışsın. Alıştı da zaten.

Bu arada 6.aydan itibaren de bebeğimi sürekli kısa süreli oturtup ellerinden tutup fış fış kayıkçı yapıyorum. Güle oynaya beraber yapıyoruz. Öne arkaya kendi bile hareket etmeye çalışıyor alıştığı için. Oturma çalışmasında o da çok etkili denge kurmasında. Bel kasları da gelişiyor. Aklınızda bulunsun :blossom:

Him tsk ederiz biligiler için . Ben iyolari fln batar diye oturutmuyorum sadece kucakta oturuyor. Basi normalde dik tutabiliyir ama ellerinden tutup ayaga kaldirnca hep yere bakiyor kafasini egyor bunun icin bir çözüm var mi?Normal mi bu durum.

O hareketiniz de yanlış ve erken maalesef 4 ayliksa. Ellerinden tutup kaldırmayı ben daha 2 3 kere anca yapmisimdir 6 aylik. Dimdik kalkabiliyor diye. Başı falan egilmiyor dimdik vücuduyla kalkar durur. Daha başını tutamazken siz yapmayın ama onu. Kollarının altından tutmalısınız. Yürümeye başlarken bile yine aynı şekil. Daima koltuk altı. Başı düşüyorsa muhakkak daha hazır değil demek boynu güçlenecek önce. Bol bol tummy time yapın. Yatarken sağına soluna dönmesi için oyuncakları etrafında gezdirin izlesin. Boyun kasları gelişmeden oturması ve dik durmasi maalesef zor.

4 aylıkken kucakta oturması normal. Ben de öyle başladım iye filan batmaz. Çok sık oturmuyor ki. Eline oyuncak verin mutlaka kucaginizda bile . Alışıyorlar sonra tutmaya. Şimdi bizim çok az kaldı gibi desteksiz oturmasına. Eline mutlaka bir şey veririm ona odaklanıyor oynuyor ama oturduğunun da farkında ileri eğilip oyuncağı bile tutup kaldırıyor artık. Ama bu hale gelene kadar önce kucağımda oturdu sonra kanepeye yastıklarla oturttum 5.ayda. Dik durmaya başlayınca da mama sandalyesinr geçip ek gıda tadimlara başladık. 1 kaşık bile yese mama sandalyesinde oturuyorumm yemekle ilişkilendirme yapmak gerek alışması için. Önce sandalye sonra önlük sonra yemek gelecek sonra su. Sırayla buna alışıyor çok şükür.

Kiz kafasini tutuyor normalde hatta bn 15 gunlukten itibaren tummy time yaptirdim ve 2 ,5aylikda donmeye basladi simdi oyun halisinda bile tutamiyom done done cikiyor ordan​:joy:nesneleri turabiliyir . Yuz ustu yatip kafasini baya kaldiriyor hattta ben uyutmaya goturunce o kafasini kaldirip bize bakiyor. :joy::joy::joy:o yuzden hic bir sakinca gormedim. Simdi bile elimi kendi tutup kalkmaya calisiyor daha ek godaya baslamadim bn atak haftasındayız . Biberon ,meme reddi yapiyor o yuzden tadim yapmak istemiyirum . Ara ara emzigine birseyler sururp veriyom seviyor . Suyu hic sevmiyir kusuyor hep.

Her şeyde erkenci biraz demek ki maaşallah :smiling_face: Allah kolaylık versin. İnşallah hemencecik geçer atak falan zor… Sürekli ağlıyordu bizimki valla Allah sabır versin.

4.5 ayligiz kalca gelisim geriligimiz oldugu icin tubingen ortezi takili o yuzden cok oturtamiyorum ara ara destekli oturtuyorum kafasini dogdugundan beri tutuyo yatti yerden kafasinida kaldiriyo sureki basini dik tutuyosa 3.5 ayda baslayin diyo bazi doktorlar az az canli destekle. İnsallah bayramdan sonra kalcasi duzelirse ozaman daha rahat olur simdi aletin destegide oluyo oturmasinda .

Annesi herseye erken baslatiyor .:joy::joy:anasi sabirsiz

Kiz profili degistirmisin cok yabanci geldin gozume​:joy::joy::joy:

Kızımı 4 aylıkken yavaş yavaş kucağımda destekli oturtmaya başlamıştım kısa süreli, 6 7 aylıkken falan oturma minderi almıştım, şimdi oğluma da yavaş yavaş başlicam 4. Ayda, ama doktorumuz 6. Aydan önce önermiyorum dedi, kanguru sling bile aldım kullanamadım öyle diyince, millete bakıyorum yenidoğandan itibaren kullanıyor ne bilim valla :unamused_face:

Hahahah benim benim.bacimm :grin:

Tmmm gitme bi yerler ha adini diy degistirme valla bulamam da ha :joy::joy::joy::joy:offf ya obur profile cok alışmışim bn çok yabanci geliyor suan . Bacim eski duygularimi kaybediyorum​:joy::joy::joy: