4 aylık oyuncaklara uzanmıyor

4 ay 2 günlük olduk baş kontrol dikkatli dinlemesi parmağımı sıkıca kavrayıp kalması bunlar normal oluyor ama oyuncaklara uzanmıyor normal mi

Her bebegin gelişimi farklıdır. Birsz daha bekleyin yapar siz sürekli oyuncak koyun karşısına öyle öyle uzanmaya çalışır.

Yapıyorum ilgisini çekecek her şey ama yinede biraz panik yaptım bir çok yazıyı okuduğumda oyuncaklara uzanması gerek yazıyor

Normal, bu ay içinde büyük ihtimalle uzanmaya başlayacaktır annesi :smiling_face: Benim bebeğim genel anlamda her şeyi geç yapan bir bebek, en başından beri. Örnek veriyorum bebekler 4 aylıkken oyuncaklara uzanmaya başlar deniyorsa, bazı bebekler 3.ayın içinde uzanmaya başlamıştır bile. Benim bebeğim de tam tersine 4.ay bitmek üzereyken yaptı:sweat_smile: gelişimi normal. Ama dikkat ediyorum her şeyde böyle. Doktor 9aylık olana kadar tam dönmesi için vakit var dedi. Bizimki 9ayı doldurmadan dönmedi. Dişi yine öyle çok geç çıktı. Her şeyi son ana bırakan bir çocuk özetle :grinning_face_with_smiling_eyes: başlarda çok endişe ettim ama artık ikna oldum onun yapısı bu. Doktor da normal diyor, akışına bıraktım.

Şuan içim bir nebzede olsa rahatladı teşekkür ederim​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni