4 aylikken ek gıdaya baslanilir mı

Erkenden ek gıdaya baslayan oldu mu merakimdan soruyorum

Bence erken diye dusunuyorum ben 5 bucuk ayinda dusunuyorum

Ben o hatayı yaptım babaannem yüzünden bebiş 3 buçuk aylıktı bu doymuyo dedi bebeğim çok güzel kilo alıyordu konserve mama aldırdı yedirdi kızım o gün bugündür doğru düzgün kilo almıyor başlar başlamaz düştü çıktı kilosu düşük şu an ilk üç ay çok iyiydi bebeklere ek gıda desteksiz oturmaya başladığı zaman başlanması öneriliyor

2 Beğeni

Gerçekten verdiğin bilgiler için teşekkür ederim 4 aylık bebeğim emzikla tadım yaptırıyorum 5 aylıkken baslacaktim dediğiniz gibi oturduğu zaman başlayayım ozman

1 Beğeni

Başlayanlar oluyor. Bebeğim 5 ay 1 haftalık ben 6.ayı bekliyorum.

3.5 aylık bebeğe konserve mama mı verilir

Eğer sadece mama alıyorsa 4.ayda başlatan doktorlar da varmış.Ama anne sütü ve mama şeklinde gidiyorsa 6.ay

Tam ek Gıdaya gecilmiyor ama kucuk tadimlar yapa bilirsin

Benimki hazir ek gidaya ama ayini bekliyorum mama sandalyesinde gayet dik bir sekilde oturuyor dogum kilosunun 2 katini gecti coktan yemeklere ilgisi var biz yerken agzimiza bakip dilini cikariyor :sweat_smile:

1 Beğeni

Ne kadarlıktı bebisin

4 ay 2 günlük canm

Daha küçük canım 5 bucuk aylikken yavaş yavaş tadım yaptırabilirsin canım

Zarari olmaz dimi oyle yaparsam eğer

Zarari olabilir. Bagirsak dengesini bozabilirsiniz ve bir kere bozulursa duzelmesi zaman alir. Eger ki doymadigini dusunuyorsaniz konserve mama yerine, ayina uygun formül mama kullanmayi deneyebilirsiniz. Ayrica 6. Ayinda bile takip eden doktor onay vermedigi sürece ek gidaya gecilmemeli.

Ben cidden sorununu yaşadığım için diyorum rica ederim bebisler sağlıklı olsun fikir alıp verme konusunda her zaman veririm :blush::blush:

Hayır ,buna doktor izin veriyor zaten,ek Gıdaya başlamadan önce tadimlar yapıla bilir, hem bu neye alerji olup olmadığında göster ir

Erken ek gıdaya başlatmanin birçok zararı var bence imkninz varsa 6 aydan önce baslatmayin ufak tadimlar yaptırılabilir ama tamamen ek gıda kesinlikle önermiyor doktorlar

Kızım 4 ay 10 günlük. 4 aylık kontrolünde 5. Ayda başlamamız gerektiğini bebeğim erken oturmaya başladı gelişimi iyi oyuzden birde sadece mana kullanıyor. Anne sütü alanlara 6 aydan önce başlamalarını önermiyorum birde çocuğun oturabilmesi kafasını tutuyor olabilmesi gerekiyor demişdi. Bence çocuk belli ediyor kendini hazır olduğunu. Yemeklere ilgi duyuyor siz yerken ağzını açıp kapatıyor yani erken başlamak çok da iyi değil bebeğiniz zaten anlatıcak size ne zamn yemek istediğini