40 çıkarma Adetleri

Bebeğinizin kırkı çıktığında neler yaptınız yıkama suyuna taş altın vs

Benim bebeğim alerjik bir bebek riske atmak istemedim, baby spaya götürdüm hem gazına iyi geldi hemde çok güzel anı kaldı fotoğraf video çekimi yapıldı başından 40 kez su aşırdık sadece

1 Beğeni

Bişey yapmadık ,Gusl verince annem dua okudu,bu kadar.

1 Beğeni

Bizim buralarda bebeği 20 günlükken bide 40 günlükken tuzlarlar sonra pudra şekeri bal sürerler. Büyüdüğünde kokmazmış tuzlanınca. Hiç istememe rağmen 3 çocuğumuda tuzladı annemler.

1 Beğeni

Ben de bişey yapmadım normal banyo yaptırdım peşinden de kuran okudum. Bir de akide kurbanı kestirdik

1 Beğeni

Akide olan şeker kızzz :grinning: Kurban olan akika bizde kestirdik onu aynen unutmuşum yazmayı

2 Beğeni

Evet kurbanı hastaneden gelince kestirdik bahçede

2 Beğeni

Bende hastaydım o zaman o yüzden biraz geç oldu ama 40 banyosunu normal yaptırdım kendimde yikandim sonra Kur’an açıp dinlettim Mevlüt daha yapamadım nasip olur ise onunda yaptıracağım akikde kesilmedi daha

1 Beğeni

Hahhah kafa gitti iyiyce

1 Beğeni

Bn öyle şeylere inanmıyorum ayrıca bebeğin 40ı yok annenin 40 var bn sadecee bebegime bi su döküp kendim de gusülümu alıp kuran okuycm.insallh bide akika kurbanı kescz inşallah

2 Beğeni

Bu gün 10 günlük bebişimi tuzladım Allâh affetsin :pray:t3::smiling_face: ilerde dua eder bana diye düşünüyorum :smile::smile:

1 Beğeni

Bizde anne bebek normal yıkanıyor tasa 40 kaşık su koyup baştan aşağı dökülüyor gusül alınıp çıkılıyor

Ben hiç inanmıyorum bu tuzlayınca kokmama olayına benide tuzlamışlar ama terleyince kokuyorum kokmayanınıda görmedim :face_with_hand_over_mouth: bizimkilere kalsa tuzlayıp battaniyeye saracaklar 1 saat kalacak çocuk öyle ben hemen tuzlanır tuzlanmaz suyu döktüm maksat gönülleri olsun.

1 Beğeni

Ben durulamma suyuna tuz attım

Araştırdığımda bir doktorun paylaştığı bilgi ile karşılaştım,
Bebek tuzlama köklü bir gelenek. Sağlık açısından şimdiye kadar modern anlamda bir faydası bildirilmemiştir.

Ancak zararlarıyla ilgili pek çok bildiri vardır.

Temel olarak tuz içindeki sodyum kana geçmekte başta böbrek yetmezliği olmak üzere beyin kanaması, havale ve ölüme yol açabilmektedir.

Benide babaannem tuzlamış kundağa sarıp bekletmiş gözüme süpürge otuyla sürme çekmiş Allah korusun ya eskiler bizlere neler yapmış vallahi şans eseri yaşıyoruz demek ki​:face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:

2 Beğeni

Süpürge otuyla sarımsaklı sürme çekmek göze limon sıkmak bizdede var. 2 çocuğumada yaptırmadım ilk kızımda küçüktüm hayır diyemedim ne dedilerse yaptık. Gerçekten şans eseri yaşıyoruz pirinç unuyla, çaya ekmek doğrayarak büyüttüler bizi :face_with_peeking_eye:

1 Beğeni

Aynen tamam eskiler herşeyi bilir diye tabir var insanlar bunu söylüyor ama benim babaannemin 4 çocuğu ölmüş. Sorsan onlar bilir

Kızlar 3 gün sonra 40 mız çıkacak neler yaptınız özellikle fotoğraf atarsanız banada fikir olur

Pasta yaptırmıştık biz ek olarakda yemek falan yaptık kendi aramızda :white_heart:

Annemde istedi yaptırmadım hatta tuzlamadik diye senij cocugun bir tuhaf kokuyor dedi . Batil inanc tuz ne kadar zararli deriye bide yeni dogmus bebek yani anlamiyorlar

1 Beğeni