40 çıkarma Adetleri

Aqua Pure a götürdüm cnm ben şuan ne kadar bilmiyorum ama şubat ayında 550 TL idi

1 Beğeni

Ben de islamiyetle alakası olmadığı için yapmadım normal ikimiz de duş aldık sobra ben kuran okudum akika kurbanı kestirdik o kadar

1 Beğeni

Ben bugün fiyat aldım şehirden şehri değişiyordur tabi ama 1200 1500 arası

Çok teşekkür ederim kuzum bı arayıp sorayım :revolving_hearts::bouquet:

1 Beğeni

Canım o taş neden biliyo musun taşını kim sayarsa bebeğin huyu ona çekiyormuş güya :rofl: yani benim bebeğimin huyu babasına ve halasına çekecek (!) şöyle bir konsept yaptık biz

Kurban bayramının 1.günü kızımın 40’ı çıkmıştı Haziran’da hem arife suyuna hem 40 suyuna soktuk ama hasta ettim yavrumu 10 gün sonra yani 50.günümüzde, annemler hacdan dönünce annemi kıramadım böyle konseptler hazırladım :face_holding_back_tears:🩷:hatching_chick::otter::partying_face::nazar_amulet:

Küvetin içi eşyalarla dolu banyoyusunu nasıl yaptırdınız peki…bide uzunmu duracak suda hasta ettiniz bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın

Kesinlikle fakat Allah affetsin bende ve eşimde biraz Türkçülük var :face_with_peeking_eye: ben o yüzden yaptım hatta 40 mevlidi yaptırmadım bebek mevlidi yaptırdım onu da akika kurbanı kestirdik eşe dosta dağıtmış gibi oluruz diye evde Kuran okuttum bebeğim 3 aylıkken (geçen ay)

2 Beğeni

Aslında görsel amaçlı diyebilirim eşyaları tabiki aldık içinden temiz suyun içine tekrardan yikadigimiz taşları koyduk gül dokmedik bebeği yikadigimiz suyun içine temizce yıkadık kizimi

1 Beğeni

Oğlumu 3 mayıs’ta sünnet ettirdim önemli günde erkekliğe adım atsın diye :blush::blush:

1 Beğeni

Kızlar 40 ucmasinda 7 kapi gezilir diyo varmi boyle bisey 10 gun sonra 40miz malum salgın yaygin korkuyor insan gezmeye beni bilgilendirirmisiniz 40nda napilir

İlk kez duyuyorum biz yapmadık böyle bişey

Duymuştum öyle birsey ama yapmadım. Gerek yok bence salgın zamanı bebeği riske atmaya

Bnm 4 aylık bebeğim var bizde üç kapı gezdik 40 uçurmasinda annemler öyle dediler

Özel birsey yapmanıza gerek yok, farz degil vacip değil mecbur degilsiniz, ki dediginiz gibi suan cok ciddi bir salgın var değil 3 7 kapı gezmek dısarı adım atmamak lazım. Bende eylulde dogum yaptım hatıra kalması için evde fotoğraf cekimi yaptım sadece.

2 Beğeni

Evde kırk uçurma konsepti yapıp fotoğraflarını çektim hatıra kalsın die onun dışında hiç bişey yapmadım neler duydum neler ama hiç kulak asmadım​:grin:

Bnde spa merkezi tuttum 8rda yapcam yeter ozaman o

Annem diğer çocuklarda yüzüğümu falan koyup dua edip yikamisti bunda ben normal banyosunu yaptırdım kendim banyo yaptım bitti yani 40 uçurma vs diye bişey yok yani onları yapsanız da yapmasanizda değişen hiç bişey olmuyo herkeste zaten kendi kafasına göre seyker katıp millete yaptırmaya calisiyo hatıra niyetine yapmak normal ama bazen böyle 40 ayrı yerden 40 taş yok bilmem nerden ne olmazsa olmaz falan diyenler var bence abartı hepsi yıkayın çıksın hiç ugrasmayin​:joy::smiling_face_with_three_hearts:

Biz 7 farklı ağaçtanbir yaprak topladık 40 tane taş ve gül yaprakları iyice yıkadık sonra onları surahiye koyduk. Surahiye suyu doldurup tülbent yardımı ile çocuğun suyuna ekledik dua ettik o şekilde duş aldırdım. Sonra aynı sürahi ile bende duş aldım sonra tüm evi süpürüp sildik o suyu evin her yerine hafif hafif damlattik. Bizde ev gezmesi yok zaten pandemi var yapmayın öyle şeyler

1 Beğeni