Merhaba hanımlar 5 gün sonra 40 imiz cikiyor Allah’ın izni ile ,bebeğim ve kendimiz için neler yapıyoruz , sizler neler yaptınız ?
Annem 40 tane tas toplasi su kowasina koydu bide alyansimi attim icine once bebek yikandi sonra ben
O 40 taş ne için yapiliyor ? Yani açıkçası kendim normal dus alıp gusül abdesti mi alacağım . Yalnız benden hala ara ara kan geliyor adet mi oluyorum bilemiyorum. Bebegimide normal günlük yaptirdigim dua gibi yaptıracağım.
Ben bişi yapmadım sadece kuran okumayı özlemiştim kızıma sesli kuran okudum dua etım yanı hiç bilmiyorumda oyle şeylerı 40da neler yapılır falan bence dua edın yeter
Valla hiç birşey yapmadım taşmış şuymuş buymuş boş geliyor bana normal gusül alıp bebeğimide normal yıkayıp devam ettik
Kirk ciktigi icin kirk tas yikanip abdestini al cik
Ben bişey yapmadım adet yerini bulsun diye 40 taş topladi eşimle kardeşim bahçeden suyuna taşlarla gümüş yüzük atıp günlük ettiğiniz duaları ettik ettik ahlaklı olsun dünyaya gelirken Rabbine verdiği sözü bu dünyaya niye geldiğini unutmasın Rabbine layık bir kul Peygamberine layık bir ümmet olsun (ben bu duayı aklıma geldikçe gözlerinin içine bakarak yada kulağına fısıldayarak çok söylerim oğlum) falan diye eşim kardeşim ben yıkayıp çıkardık hemen başından 40 tas dokmedik kendimde öyle banyo yapıp gusullenip ciktim dini bir yani olmadığı için sırf adet yerini bulsun diye yaptim
Bizde ayni yaptik suyuda Suzgecten döktuk
41 tane ihlas
Nas
Felak
Fatiha
Ayetelkürsü
Süpü Haneke
Okuyacaksın suya sonra duş alacağın suya dök önce normal abdest al duş sonunda gusül al 40 tas su ile bebeğini kendini eşin evde kimler var ise onlarda yıkansın canım daha sonra okuduğun su ile eline alıp her odaya sep evinde kırkını çıkar bizlerde böyle yeni kıyafetleri giydiririz bebeğe seninde imkanın varsa böyle yap
Oğlumda da hiçbir şey yapmadım.Onu da kendimi normal yıkadım.Kızımda da aynı şekilde yapacagım