Kizlar 45 gunluk oldu dogum yapali hala leke leke geliyor kahverengi bazen daha kirmizi
Ondan önce de hep lekeleme şeklindeydi ama 35. Gün civari yogun geldi 2 3 gün kadar sanki adet olmusum gibi sonrasindan bugune kadar hala leke seklinde devam ediyor nedeni ne olabilir
Merhaba, doğumdan sonra yaşanan bu tür kanamalar genellikle normaldir ve lohusalık dönemi kanaması (lohusalık akıntısı, loşi) olarak adlandırılır. Doğumdan sonra 4-6 hafta boyunca kanama ve lekelenme yaşamak yaygındır. Bu süre zarfında kanamanın rengi kırmızıdan kahverengiye, sonra sarıya doğru değişebilir ve genellikle azalarak kaybolur.
- gün civarındaki yoğun kanama, rahmin iyileşme sürecine bağlı olarak ortaya çıkan geçici bir durum olabilir. Ancak, aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen hala leke gelmesi ve arada kırmızı kanama olması, bazen rahimde kalan doku veya enfeksiyon gibi durumlara işaret edebilir.
Bu durumda en iyisi, bir kadın doğum uzmanına danışmaktır. Doktorun ultrasonla rahmi kontrol edebilir ve herhangi bir sorun olup olmadığını değerlendirebilir. Özellikle kötü koku, ateş ya da şiddetli ağrı gibi ek belirtiler varsa, bu bir enfeksiyonun işareti olabilir ve derhal bir doktora başvurmak önemlidir.
Geçmiş olsun, umarım her şey yolunda çıkar ve kısa zamanda rahatlayabilirsin!
Teşekkür ederim
Benimkisi 60 gün sürdü. Sonra doktora kontrole gittim bi sıkıntı olmadiğinı söyledi.
Kanaması uzayanlar oluyor. Benimde 45 te falan bitti kanama 10 gün sonrada adet olmuştum
Bende doğum yapali 4 ekimde tam 2 ay olacak kanamam daha yeni bitti korktum doktoruma gittim normal bir problem yok dedi