4aylılk bebek babıldaması

Güzel anneler merhaba 4ay 4gunluk oğlum nerdeyse her bebek gibi babıldama döneminde ve belirli sesler çıkarıyor bu aralar bagirmayi ogrendi bağırıyor ama aee ooo aaayy falan diyor her anne baba gibi bizde anne baba kelimesoni duymak için can atiyoruz ama oğlum inni anni falan diyordu dün baabaayy dedi eşime dedim duydun mu falan diye oda şimdi sesler çıkarmayı öğrendi bilinçli olarak bilerek demiyor dedi sesler çıkarırken öyle demesi normal ama gerçekten demiş olabilir mi ya anne baba yı yoksa rastgele ses çıkarırken mi çıkmıştır kelimeler biraz anlatamadım galiba ama siz anlayın lütfen yani bizemi öyle geliyor yoksa gerçekten diyor mu

1 Beğeni

Gerçekten ya da bilinçli olarak demiyor tabiki, bizler sürekli tekrar ettiğimiz için anne- babaya benzer sesleri çıkartıyorlar..Benim kızım 5 buçuk aylikkken iki defa üst üste baba dedi gayet anlaşılır şekilde, çünkü o sırada ona söyletmeye çalışıyordum ağzımı tekrar ederek sesi çıkarmayı başardı..Şuan sürekli iletişim kurmak istediğinde heh diyor onu öğrenmiş mesela ama bu aylarda bilinç aramak biraz mantıksız şimdi heh diyor yarın böh der sesi öğrenince.

Ya tabiki bilinç aramıyoruz ama hani anne baba falan diyoruz ya bebeğimle bolca sohbet ediyoruz acaba öğrendi de mi soyledi yoksa bize mi öyle geldi diye düşündük cunki belli bir şekilde baba ve anni diyor

Benimki bir iki defa enne dedi anne diyemiyor tabi daha hatta büyük kizimla aynı anda duyduk​:smiley:sasirdim

Surekli dediyseniz siz ogrenmisdir tabiki bilincsiz dediginiz zannetmiyorum cunki kizimda biz surekli allah anne dede dedigimiz icin hepsini soyluyo hatta gecen video cekiyodum kameraya baksin diye doga diye seslendim oda hemen ardina doga demeye calisdi. Bu ara baba demeye calisiyo gayet bilincli bence. Cunku bizim surekli soylemedigimiz bi kelime soylemiyo

Evet her konuşmamızda ben kimin oğlum aaaaannn neee yımm baaabaaa nerde işe gitti diyorum bağzen senin adın ne ozaaaann eeeffee falan diyorum sonra durup kendi cevap vermesini bekliyorum

1 Beğeni

Evet konusun surekli kendi adinida ogrensin insallah benim 10 yasinda kziim var o cok konusuyo birazda onun etkisi var gercekden surekli konusulan bebek farkli oluyo mesela bazi cocuklar yasinida gecer ama konusmaz cunki ilgi yok ilgi herseydir

Aynen öyle heer firsatta konuşuyorum kıyafet giydirirken mesela bak mavi arabalı zıbın giyicez şimdi falanda diyorum dayi yı ogretmek istiyorum kardeşim izne geldiginde biraz mutlu olsun moral olsun biraz psikolojisi düzelsin diye 3-4 aya kadar öğrenir inşallah dayı demeyi