Hanımlar merhaba. Kızım 5 ay 5 günlük. Uyku gerilemesi dönemini dibine kadar yaşadık ama şimdi geceleri bir anda uyanıyor kucağıma alıp bir iki salladıktan sonra uyuyor öyle açlıktan dolayı da uyanmıyor yani. Ve her saat başı kalkar oldu çığlık çığlığa. Hele ki 2-3 gündür 4-5 gibi uyanıyor geri uyutmak için canım çıkıyor. Ne yapmalıyım? Uyku eğitimi vermeye başlamalı mıyım? Yapan varsa bunu bana da anlatsın lütfen
6 aylık oldu bu durumu bizde yaşıyoruz sürekli yatağın icinde dönüp duruyor huzursuz gece beslenme miktarini attırdım doyurucu mama yapiyorum uyuyor ama kısık sese bi anda gozlerini aciyor
5 ay 10 gunluguz gece sadece acikinca kalkardi simdi surekli uyanacak gibi sesler cikariyo hareket etmeye calisiyo bazen uyaniyoda gunduzde huzursuz acaba atak falanmi anlamadim gece hic sallamazdim simdi salliyorum
Beş aya yarın giriyoruz dört beş gündür uyku sorunu bizdede var geç uyuyor gündüzde kısaldı uykular en ufak sese uyanıyor birde
Ben kundağı da henüz bırakamadım. Kısmi kundak yapmaya başladım ilk önce kolunu çıkarıp yatırdım ama aşırı stres oldu çok sık uyandı. Ebe hanım da henüz hazır olmayabilir şuan zorlama dedi ama ne kadar doğru yapıyorum bilemiyorum? Çoğu kişi de geç kalmışsın diyor. Sizler nasıl uyutuyorsunuz ?
Ben kundak hic yapmadim tepindigi icin elleriyle surekli battaniyeyi yuzune kapattigu icinde uyuamiyo yada uyaniyo. Besikde salliyorum zaten uykusu varsa cabuk uyuyo gece acikinca uyanir mama icer yatar sallamam gece ama bi kac gundur bi iki salliyorum. İlk kizimdada yasina girmeden sallamayi birakmisdim kendi uyuyodu. Bu kizimda daha oyle bi niyetim yok cunki diş doneminde zaten butun huylari uyku duzeni degisecek simdikinden daha fazla salliycaz disinin cikmasini bekliyorum emeklerim bosa gitmesin diye. Ebenin dedigine bakma sen gec falan degil
Evet bu ayda 20 güncük bir atak süremiz varmış
Bu akşam kesin bu atak dedim artik hiç susmadi yatana kadar ciglik cigliga aglama degil ama bagiriyo hirsli sinirli baska bebe sanki hergun 2.3 kez gorusdugum komsum caya geldi onlar bile sasirdi zor uyuttum tovbe yarabbi her atak bu nasil iş
Benim oğlumda saat 6dan sonra çok huysuzlanıyor, ayy gerçekten her atakta varız hiçbirini de pas gecmiyoruz biz