Kızlar bebeğim 4. Ayını bitirip 5. Ayına girecek mama ile beslenmesini sağlıyorum şuan 5. Ayına girdiğinde ek gıda verebileceğimi söyledi doktor 5. Ayda ek gıdaya başlayan var mı ya ben 6. Ayda diye biliyorum birde benim bebeğim prematüre bir bebek 7 aylık doğdu ne yapacağımı şaşırdım
Benimkide mamayla beslenen bebek olduğu için gelişimi iyi tadımlara 5 ayda başlayalım demişti doktor. 5.ayda tadımlara başladık . 6.ayda ek gıdaya tamamen geçtik
Doktor pramatüre detayını atlamamistir diye düşünüyorum
benim pramatüre doğuran arkadaşım benden 2 ay önce doğurdu mesela ama ek gıdaya benden sonra geçmişti, eğer doktor detaylı değerlendirip söylemişse gelisimi onde diye düşünüyor insan bağırsakları hazır demek ki, pramatüre anneleri daha sağlıklı yorumlayacaktir.Bu arada arkadaşımda sadece mama ile besliyordu.
Bende 5 aylık olunca 3 gün kuralına göre başlamıştım ama doktorum 6. Ayı bekleyeceğiz dedi bende bıraktım hemen şuan 5 ay 10 günlüğüz
Çok araştırmıştım mama kullanan bebekler 5 ay olunca ek gıdaya başlayabilir deniyordu ama doktorum 180 gün kuralı olduğunu anlattı
Besinleri yedirmek yerine diline değdirip tad almasını sağla dedi
En son gittiğimizde gelişiminin gayet güzel olduğunu söyledi doktorumuz prematüre olduğu için yaşıtlarınıda yakaladığını söyledi 5. Aydada ek gıdaya geçebiliriz dedi ama ben detaylı sormadım hani sadece tadım şeklinde mi yoksa beslenme olarak mı bilmiyorum
Evet gelişimi gayet güzel demişti 1 ay önceki kontrolümüzde yaşıtlarını da yakaladığını söyledi başından beri zaten bütün kontrollerini kendisi yapıyor gelişimini biliyor prematüre detayını atlaması imkansız birde her bebeğin tabiki gelişimi bir olmuyor onuda göz önünde bulundurmak lazım
Bende tam yedirmeyi düşünmüyorum nedense tad alacak şekilde diline değiricem tabi doktorumuz da gittiğimizde detaylı anlatıp yönlendirmesini yapacaktır herşeyini detaylı olarak sorup konuşacağım
Ne kadar güzel o zaman ilk sebzelerle tadima basliyacaksiniz, önceden 3 gün kuralı vardı şuan doktorlar onu da bıraktı artik ama içiniz rahat etsin istersenizz ilk gün çay kaşığı, ikinci gün tatlı, üçüncü gün yemek kaşığı kadar tadım yaptırabilirsiniz.Sebzs, meyve, yoğurt şeklinde doktorumuz soylemisti biz o şekilde ilerledik.Bizde 5. Ayda tadıma başladık, 6. Ayda ek gıdaya gectik böylece
Tadım oluyor ilk çünkü besinlere alerjisi oluğ olmadığını görmen gerekiyor. Örneğin ilk patates mi yedireceksin . İlk gün çay kaşığı ikinci gğn tatlı kaşığı , üçüncü gün 2 tatlı kaşığı sonra başka besine geçeceksin yşne aynısını yapacaksın. Bu şekilde ilerleyeceksin. Tadımlarla beraber suya da başlamalısın
Genelde o şekilde ilerliyor sebze meyve ve yoğurt olarak PDF de atmış beslenme konusunda doktor bana baktım az önce yinede yüz yüze konuşup anlatması daha sağlıklı olacaktır
Evet yazmış doktor ek gıdayla beraber suyada başlayacak diye doğrudur
Aynen her zaman doktorla konuşup detayları öğrenip ilerlemek daha mantıklı, sonuçta burada herkes tecrübesini paylaşıyor olsa da her cocuk özel
Evet tabiki öyle