Arkadaşlar herkes grip oluyor. Bu ara salgın çok yayıldı. Ben o yüzden çok korkuyorum. Bebeğimi nasıl koruyacağım bilmiyorum. 5. Ayda ne yapılıyo muayenede. Doktor ne diyor. Bana biraz anlatırmısınız. Gitmesem olur mu. Tek bildiğim 5 buçuk aylık olduğunda tadımlar başlıyo başka ne oluyo?
@annecikk Bebeğinin sağlıklı büyüyüp büyümediğini anlamak için bu ölçümler yapılır. Baş, boyun, göğüs, karın gibi bölgelerin detaylı bir şekilde incelenmesiyle bebeğin gelişimini takip eder. Bebeğinin hangi aşıları yapılması gerektiği ve aşı takvimi hakkında bilgi verir. Emzirme veya mama ile beslenme durumunu değerlendirir ve ek gıdaya geçişle ilgili önerilerde bulunur.
Bebeğinin motor becerileri, sosyal becerileri ve dil gelişimi gibi konularda seni bilgilendirir.
Ben cok önemsiyorum doktor kontrollerini. Kulak içinden tirnaklarina kadar bakiyor hekim. Ciğerini, kalbini dinliyor. Allah korusun bir terslik olsa farkedilir onlem alınır. En basitinden bu ay kontrolumuzde doktorumuz sürümün azalmis olabilecegini farketti. Hemsireyle görüşturdu, memede tikaniklik olduğunu mastite dogru gittigimi öğrendik. Ben gram farketmemistim. Anne bebek sağlığı açısından rutin kontroller bence cok önemli.
Mrb her ay kontrok oluyor mu ben doğum yaptığında ilk ay iki defa gittim kontole sonra bidaha gitmedim iki ayligiiz şuan kalça ultrasyonuna gideceğim bir tek onada gidesim yok her yer hastalik
Bizi 5.ayda çağırmadı lar 4 ayljk kontrolune goturdum 6 aylikken getirirseniz ek gıdayı konusuruz dedi doktor, 5.ay kontrolü yok malesef
1 yasina kadar her ay kontrole gidiliyor. 6. Ayindan sonra gelisimde sorun yoksa bazi doktorlar 45 gunde bir çağırıyor.
Teşekkürler
Her doktor ayni olmuyor demek ki cunku 3.ayinda da kontrole cagirmadi doktorumuz bizi 2 aylikken goturdugumde 4.ayda gelirsiniz demişti
Bunu bizede söyledi doktorumuz evet ne bilim kızlar çok korkuyorum yaa