Kızlar lütfen bilinçli annelerim yazın bebeğim 5 ay 3 günlük hala ellerini keşfedemedi elimi vermeden tutmuyo oyuncağı vermeden almıyo yaşıtları ellerini çok güzel kullanıyor ben ilk iki aya kadar hep eldiven kullandım bebeğime bu zararı ben mi verdim bilmiyorum kendine zarar vermesin üşümesin diye ocakta doğdu bebeğim ellerimi tutturunca kalkmaya çalışıyor boynunu tutuyo sürümeye yavaştan başladı akkııllı bi kız ama neden ellerini kullanamadığını anlamıyorum ve ayrıca hala dönemiyor günlük sporunu sürekli yaptırıyorum bence Buda elleriyle ilgili ellerini sürekli emiyo birleştiriyor bazen oyuncak verince kendi tutsun istiyorum motor becerisi için ne yapmalıyım 3 buçuk aya kadar da hep yumruktu ellerini bi buçuk aydır açıyor
Kesinlikle eldivenle alakali bi durum elleri acik olmadigi icin evet kesfedememis ama korkma verdigini tutuyo elini agzina goturuyosa sorun olmaz duzelir. Eldiveni doktorlar keisnlikle tavsiye etmiyo zaten ilk bebegimde bende 2. Aya kadar yuzunu yirtmasin diye eldiven takdim oda geç kesfetti ama bi sorun olmadi. 7 aylik bi kizim daha var 1 hafta takdim bidaha takmadim ondada. Birde donmesi icinde gec degil merak etme normal yani yavas yavas donmeyede baslar. Sen sureki biseyler uzat ellerinden tut
Benim oglan hic apalamdi yurudu direk.
Bence oyuncakları siz eline vermeyin oyuncağı önüne bırakın kendi alıp oynamaya çalışsın bu sefer siz verdiğiniz için sürekli bunu sizden bekleyecek bazı bebekler yapabiliyor çoğu şeyi ama işine gelmediği içinde yapmıyor oluyor mesela ben bebeğimi bay bay yapmıyor sanıyordum meğerse işine gelince yapıyormuş bence turabiliyordur ama siz verdiğiniz için bunu sizden bekliyor olabilir o yüzden kendi bir çaba icinede girmiyordur
Her seferinde biraz daha ileri koy
Şu an bizde 5. Ayımıza girmek üzereyiz kızım 19 ocak günü doğdu. Etrafa bakıp sağ soldan örnek gösterilej çocuklar olıyor tabi aa seninki dönmüyor mu aaa şunu yapmıyor mu gibi
Ama gelişimi bilmek önemli. Bu bebekler şu an oral dönemde haz yolları ağızları o yüzden eller sürekli ağızda oluyor. Aslında ellerini kavuşturması ellerini keşfediyor anlamına geliyor . Kızım bazen yumruk yapar ona bakar bir kaç dakika dalar. Bazen biz larşısında parmak oynatırız onu izler. Kendisi parmaklarını ağzına sokmaya çalışır. Özellikle bişeye atlıyım alayım olayı yok bizde de bir şey verirsek alır ama kaba motor becerileri tahminin biraz daha 6. Aya başlarken düzelecek. Olayın kesinlikle eldivenle ilgisi yok bu arada bende 2 ay doldu hatta 3. Ay da soğuktu dışarda vs. Taktım eldivenini ekstra hep elinde durdu. Şu anda çok normal ve her bebeğinin kişisel gelişimi farklı işte . Siz normal şekilde yaptığınız oyunlara devam edin . Bir de diğer arkadaşlara da katılıyorum her şey bir anda da oluyor. Bir günde büyüdü diyoruz gelişimleri bir anlık sıçramalarla gidiyor. Bu sebeple boşuna kuruntu yapmayın. Yan aşmaz benimki de hala
Oyuncak tutcak kadar da istekli değil uzağa da koysan ama elleri de o kadar güçlenmedi . 6.ayın başında sizinki de bir çok şeyi aşmış olacak şahsi kanaatim çünkü dedikleriniz bana normal geldi eğitim bilimleri açısındam da bebek gelişimi açısından da
Ben 3ayina kadar tadar taktım eldivenle alakalı değil bence oğlum 30 Aralik doğdu 5ay 10 günlük ellerini guzel kullanıyor hatta ayaklarını keşfetti ayaklarını tutuyor biraz ve de bende de öyle ancak eline verince tutuyor parmagimi uzatınca falan yada cingiragini ama benim bebeğimde dönmüyor sadece sağa ve sola dönüyor sürünmüyor bile ellerini tutup kalkmaya çalışması oturmak istemesinden oturtuyor musun birde tutup bırakıyor mu yoksa kavrıyor mu ya her bebeğine gorede değişiyor biraz bu durum bence cunki mesela bagzi bebekler emekleyip geç yürüyor bagzisi hiç emeklemeden direk yürümeye başlıyor
Merhaba, öncelikle bebeğinize zarar vermemissiniz, üzülmeyin. Eldiven kullanmaniz durumu geciktirmis olabilir ama anlattiginiz kadariyla gelişimi gayet yerinde. Bebekler dogduklarinda görmüyor, duymuyor, sadece dokunarak kesfediyorlar. Uzun sureli eldiven kullandiginiz için dokunmayi bilmiyor muhtemelen. Bol bol ellerine masaj yapin ( doktorumuz ellerine, ayaklarina hep masaj yaptırmıştı) , sert, yumusak, puturlu, cıvık bir cok yuzeye ellerini ve ayaklarini temas ettirin. Buzdolabı posetlerine cesitli bakliyat koyup suyla doldurun mesela, dokundurun. Zamanla açılacaktır ama en onemlisi masaj. Kendinizi de hic strese sokmayın.
İlk bebeğiniz ne zaman keşfetti acaba bugün ellerine bakmaya başladı bişeylere dokununca ellrerini izliyor bu keşfediyor anlamında mıdır
41 kere maşalah
Bunu deniycem gerçekten çok üzülüyorum bu duruma insanların kızın geride kalmış demelerini duymak istemiyorum
O kadar haklısınız ki sırf bu kötü insanlar yüzünden kaç kere boş yere doktora gittim kilosu az sütün yetmiyor bu çocuk gelişmiyor şu bu onlara laf edemediler sonra kızım büyüdükçe şimdi de gelişimine laf ediyolar cahil insanlar yüzünden kızımı yoruyorum bazen istemiyo
Ellerini tutunca güclü ayaklaniyo direk askiyla da denemeye başladık sadece kendi istegiyle hareket ettlremiyo ayaklarıni çok güzel kullaniyo 2 aylikti adim atmaya başladı ellerini bu kadar geç kesfetmesi beni biraz endişelendirdi umarım yakın zamanda keşfeder
Keşfeder canım endiselenme benim oğlumda ellerini birleştiriyor uzanmıyordu şimdi ayaklarıyla oynamaya başladı 1gunde degisiyorlar sadece yan donebiliyordu 1sabah sırt üstünden yüz üstü donuverdi şok geçirdim
Yormayın onlara da he hu deyin geçin yaa öyle mi ne okudunuz siz deyin . İnsanlar cidden çok boş yapıyor
Allah akıl fikir versin ihtiyacı olana
İnan hic hatirlamiyorum 10 sene oldu ama cabuk kesfediyo merak etme gelisim sirasinda suan bebisler