Kizlar bebegim.5 aylik tadim yapiyorum bikac biseylden yumurta sarisini cok hafif nohut kadar verdim ikidir cok sevdi asiri heyecanlsniyo kipir kipir oluyo agzina verincede cook mutlu sesler mirildaniuo acaba dokunurmu biraksammi arastirmadim da daha
Evet haziranda
Nasil verdiniz yumurtayi birsey ile islatip mi verdinz
Yok haslanmis yumurtanin sarisini sadece topu topu bir kasik kadar azar azar parmak ucumla
Bogazina yapismaz mi o sekilde yutabiliyor mu kolay
Yani 3 sefer denedim sadece oda az kanatilmis olcak muhallebi patates kivaminda oyle yedirdim birsey olmadi tabi daha erken oldugu icin tadm yaptim sadece oyle aman aman dogsun diye vermedim zaten
Ek gıdaya ne Zaman basliycan benimde 5 aylık bebeğim
Yani bn tadim yaptiriyodum doktora gore oda erken hicbisekilde yapma diyo verirsende 6 aydan sinra ve mama sadece ver diyo sanirim bn dinlemiycem doktor u
Anladm bzde 5 ay 3 günlüğüz o yuzden sordm braz dha zamani var tabi
tesekr ederm cevabnz icin
Biz 6 ay sadece anne sütü aldık.Ek gıdaya başladığımızda yoğurt,elma,muz,balkabağı,avakado,patates,havuç püreleri verdim ilk.Daha sonra 7 ci ayına geçiş yaptıktan sonra yumurta vermeye başladım.Sizde çok erken olmamışmı? Yumurta yeyince biraz büyük insan bile boğuluyor gibi oluyor.Allah korusun.
Tabi birden vermeme taraftariyim bnde sadece tattiriyorum bebegim cok sevince paylasmak istedim anliyo sanki sofra gorunce fln ama 6 aydan sonra belirli yiyecekler vericem sanirim meyve puresi yogurt patates puresi havuc gibi.
Yok oyle aman amsn vermedim zaten farkindayim erken oldugunu dedimya tattirinca sevdi demek istedim zaten kestik suan icin zaten cokta fazla bilgoye hakim deyilim sormak amacli birde ogrenmis oldum enazindan![]()
Tattırablirsin 5 ylık ek gıdaya başlayanlar var hiç bişe olmaz. Şuanda bebeğin herşeyi çok sever daha yeni tanışıyor moral bozmak istemeem ama yedikçe sıkılmaya başlıyorlar. Ben ilk verdiğim gıdaları bayılarak yiyordu şimdi bağzılarının yüzüne bakmıuor. Bence az az tattırablirsin bunda hiç bir sorun yok. Annem ablamın çocuğuna bakıyodu nasıl başladın ek gıdaya dedim sofradan herşey yedirdim dedi. E dedim püre müre vermedinmi dr kızar dedim. Ben bilmem dr falan neverdiysem yedi dedi ablamda çalışınca ek gıda için dr a bile götürmemişler annem alıştırmış şimdi herşeyi yiyor yeğenim. Bende 5 ylıkken yoğurt vermiştim bayılarak yemişti. Dr 6 aya 1 hafta varken başlattı ek gıdaya. İlla 6 ay dolcak die bişe yok yani
Ablam dört ayında başlamıştı bebe buskivi ve muz veriyordu bende tadım yaptırıyorum arada öyle herzaman deyi sofraya oturduğumuz da bı çırpınıyor heycanlaniyor bize 8gunsonra 5aylik olacak