5 aylık bebek uykusu

Bebeğim 5 temmuzda 5 aylık oluyor sabah 6 gibi uyanıyor mama yiyor kısa bir uyku yapıyor öğeln 11 e kadarkısa kısa uyuyor sonra 11 12 gibi uyuyor ama 3 4 saat jadar normal mi?

Gece uykusu yok mu acaba? Bana gündüz çok fazla uyuyor gibi geldi. Benimki 5 aylıkken 2 saatte 1 uyurdu o da 1 saat bazen 1,5 saat.

2 Beğeni

By ara gece sık uyanıyor 2 3 saatte bir falan uyanıyor derin uyumuyor

3 saatte uyanması normal bence acikiyor tabi. Benimki de öyleydi. Ama gündüz siz biraz oyalayın bence gece gibi uyuyor neredeyse 4 5 saat uyuyorsa

2 Beğeni

Gece iyi uyumadığı için sabah uyandığında huzursuz oluyor ağlıyor

İşte aslında gündüz çok uyuduğu için gece iyi uyuyamiyor. Ve sık uyanıyor. Çünkü gündüz kotayı doldurmuş oluyor. Hemen olmaz ama uyanıklık süresini uzatmak gerekiyor bu durumda. Sesli oyuncaklar alın ya da dışarı çıkın ilgisini çeken şeyler yapın her seferinde 15 20 dk uzatabilirsiniz.

2 Beğeni

Bu aralar böyle gündüz de her zaman öyle uzun uyumuyor bazen

Bizim düzen böyleydi. Gündüz 3 uyku da yapabilir tabi bebekten bebeğe değişir ama uykus sureleri en fazla 1,5 saat olmalı yoksa gece uykusuna direniyorlar gece çok uyanıyorlar. Şimdi 10 aylık olacağız gündüz 3 uyku var olabildiğince 1 saat uyuyor daha uzarsa ben uyandiriyorum yoksa gece 9 gibi uyuması gerekirken daha çok ağlıyor gece de 3 4 defa uyanıyor. Zamanında uyur uyanırsa gündüz 3 kere 3 saat aralıklarla birer saat, gece 1 belki 2 defa emmeye uyanır. Uyanır dediğim de gözü kapalı hep emer geri yatiririm uykuya devam eder. Ben böyle gündüz uykusuna dikkat ettikçe maaşallah diyelim gece hiç saatlerce uyanık kaldığı uyumakta zorlandigi olmadı.

Uyku danışmanlığı yapıyorum isterseniz uyumayı öğretebiliriz @uykununilkesi