Nasıl yaptınız neler yaptınız kızlar hadi deneyimlerini anlatsın herkes… :)) Neyle başladınız mesela? Öneriniz var mı tadım konusunda? Biz yeni başlıcaz araştırdım ama bilmediğim var mı bilemiyorum. Hep beraber bir konuşalım.
Bizim süt ürünlerine alerjimiz vardı oyuzden doktorumuz sebzeyle başlattı havuçla başladım. Bir sebze bir meyve ilerledim 3 gün kuralına uyarak. 4.gün diğer ürünü verdim 5. gün havuçla diğer ürünü katıp verdim o şekilde ilerledik. Doktorumun söylemesi havuç patates elma gibi ürünler genellikle alerjik şeyler değil özellikle süt ürünlerinde 3 gün muhakkak dikkat edilmeli. Şuan 7 buçuk aylık süt ürünleri ve yumurta dışında hemen hemen herşeyi veriyorum tuz kesinliklr olmamalı buharda pişirmeye özen gösterdim sürekli muhallebi gibi değilde çatalla ezerek pütürlü vermeyede çalışdım
Ya ben patates verdim bir çay kaşığı olarak haşlayıp ezdim çatalla ama verdiğimde bogazında kalıyomuş gibi öksürdü korktum ya normalmi acaba oöyle olması
Birazcık sulandırırsan daha kolay yutar sulu olsun içinde pütürler olsun. Direk olarak sadece patatesi ezip verirsen katı gelir zorlanabilir. Ben azıcık sulandırıp veriyorum bi sorun yaşamadım. Bilmediğimden ilk havuçu sadece ezip vericekdim annem azıcık sulandır içinde yine pütürler olsun ama sulu olunca daha kolay yutar dedi öyle yapıyorum