58 günlük bebek burun tıkanıklığı

58 günlük kızım yaklaşık 2 hafta önce burnunda sarı sumukler gördüm enmeside azalmışti hiriltisibvardi doktorumuz cigerler temiz dedi serum fizyolojik ile 1 2 damla damlat dedi ben aspiratör de aldım temizledim 1az ama 2 haftadır geçmiyor akmiyorda hiriltisi ağlayınca oluyor burunları tıkalı 1az ama yok cekiyorum gelmiyor bu fizyolojik serumu günde kaç kez damlatabilirim bugün öksürükte başladı 1 2 defa öldürdü kuru ama, burnunda dün çektiğinde kurumuş sümük geldi çok üzülüyorum nefes almakta zorlanıyor sanki 1az ağzından alıyor bazen ama öyle aşırı tıkanık değil bilgisi olan varsa önerilerinizi bekliyorum teşekkürler

Burnu kuruyorsa odanıza nemlendirici cihaz ya da peteğe takılan aparattan alabilirsiniz. İçine su koyulandan. Burun açma için de her emzirme öncesi kontrol edip açmaya çalışın. Geniz akıntısı var muhtemelen balgam olup öksürük getirmiş olabilir. Doktora da gorunseniz iyi olur öksürük artarsa. Serumla hava desteği verilmesi gerekebilir. Bazı inatçı geniz akıntısı böyle hava verilerek açılıyor. Hava da verilse serum da sıksanız ara ara ters çevirip sırtına pat pat vurun hafifçe. Sökülmesini kolaylaştırır. Bebekli eve nebulizatör (hava makinesi) de şart oluyor.

Canım bak anlatayım kesin yap bu bizim serum şişeleri oluyor damlalık li hatta o şekilde ilaçlarda var bir kutuyu bul boşalt yıka içine zeytin yağı doldur uyumadan önce burnuna onunla damlat zeytinyaği ni faydasını göreceksin başka hiçbir şey yapmana gerek kalmıyor. Ama damlalik ucunu burnuna sok ki iyice genze kadar gitsin yumuşatsn