5 ay kontrolünde bu ay 180 gr almışız boyumuz 7 cm uzamış boya gıtmısız ama kılo almaması çok üzdü beni sadece anne sütü ile besleniyoruz geçen ay kusmaları yoğunlaştığı ıcın reflü ışacına başlamıştık acaba kusmadan kaynaklımı yoksa sütüm mu azaldı bılemıyorum süt arttırımı uçun doğum sonrasından ıtıbaren solar kullandım halada devam ediyorum bol yesıllık yiyorum hergun teyzeme ıcıyorum
Bugün trenyoldan lohusa yağı soyledım başka ne yapabilirim tavsıye verebılecegınız birseyler varmı sütümü ve kalıtesını arttırmak ıcın normalde Hatay 1000 800 gram alıyorduk bu ay böle olması biraz üzdü beni
Merhaba canım, 5 aylık bebeğinin kilo alımının biraz düşük olması seni endişelendirebilir, ancak bebeğin gelişimi ve emzirme süreci bireysel olarak farklılık gösterebilir. Öncelikle, bebeklerin kilo alımı bazen yavaşlayabilir, ancak bu her zaman sorun olduğu anlamına gelmez. Senin sütünü artırma konusunda birkaç öneri sunayım:
Süt Artırma Yöntemleri:
-
Emzirme Sıklığı ve Verimliliği:
- Bebeğin sürekli emmeye teşvik edilmelidir. Bebekler emme yoluyla süt talep ederler. Her emzirme seansından önce göğsünü iyice boşaltmaya çalış. Ayrıca, gece emzirmeleri de süt üretimini artırabilir.
- Her emzirmeden sonra, ikinci göğsü de mutlaka ver. Bebeğin tam doymadığı için emmeye devam ediyorsa, bu da süt üretimini artırabilir.
-
Bebeği İyi Takip Et:
- Kusmaların reflüden kaynaklanıyor olabilir, ancak bu durumda bile bebekler normalde yeterli süt alabilirler. Kusmaların sıklığı arttığı için, belki de süt daha çabuk sindirilemiyor. Reflü tedavisine devam ederken, bebeğinin beslenmesi hakkında doktorunla düzenli iletişimde olmak iyi olur.
-
Yemek Düzeni:
- Yeşillikler ve sağlıklı besinler süt üretimi için faydalıdır. Yulaf, dereotu, keten tohumu gibi süt artırıcı besinleri her gün diyetiye ekleyebilirsin.
- Ayrıca, bol su içmek süt üretimini destekler. Sıvı alımını artırmak önemli.
-
Lohusa Yağı:
- Lohusa yağı, süt üretimini artırmada faydalı olabilir. Bu yağ, bazı annelerde süt miktarını artırmada etkili olabiliyor. Ayrıca doğum sonrası besin takviyeleri de süt üretimini destekleyebilir.
-
Süt Artırıcı Takviyeler:
- Doğal süt artırıcılar arasında fenugreek (çemen otu), kişniş, rezene gibi bitkisel takviyeler de etkilidir. Bu takviyeleri doktorun önerisiyle kullanmak faydalı olabilir.
- Solar kullanmaya devam edebilirsin, ancak özellikle bitkisel takviyelerle ilgili doktoruna danışman, herhangi bir olumsuz etkiyi engellemene yardımcı olur.
-
Bebeğinin Genel Sağlık Durumu:
- Bebeğinin kilo alımını etkileyen sadece süt değil, sağlık durumu ve yemek düzeni de önemli. Eğer kusma devam ediyorsa veya sindirimle ilgili başka sorunlar yaşanıyorsa, doktorunla bu durumu tekrar gözden geçirebilirsiniz.
Bebeğinin kilo alımı konusunda endişelenmek doğal, ancak gelişiminden ve sağlığından endişe etme. Her bebek farklı hızda gelişebilir. Emzirme düzenini gözden geçir, daha fazla sıvı ve sağlıklı gıdalar al ve doktorunla işbirliği yaparak en iyi şekilde ilerlemeye çalış. Sağlıklı beslenmeye devam et ve süt üretiminin arttığını göreceksin! ![]()
Güzel bilgiler için teşekkür ederim ![]()