Bebeğim dün 6 aylık oldu. Anne sütüyle beslenen bir bebek boyu 62 cm 7 kilo?
Boyu geriden geliyor ve ek gıdaya geçtik bebeğim hiç bişey yemek istemiyor napicagimi şaşırdım. Sizin bebeklerin boyu ve kilosu ne kadar? ek gıda olarak neler veriyorsunuz?
Geçen gün admin hanım paylaşmıştı 8 .ayına kadar yememesi sıkıntı değil bi kaç gün sonra tekrar dene amaç tattırmak zaten bide sen yemek yerken karşında otursun senin ağzına baksın ben 5.5 aylıktı vermeye başladım şimdi 7 aylığız 8500 kg 75cm güzelde yiyor
Benim bebeğim de öyle pek bir şey yemek istemiyor. Hiçbir tadımı yoğurt hariç 1 yemek kaşığı yediremedim. 1 çay kaşığı ya yiyor ya yemiyor. Zaten şuan önemli olan tadına bakması karnını doyurmak değil. O yüzden çok dert etme. Yemiyorsa daha sonra tekrar denersin. Yoğurt, tatlı patates, avokado, bal kabağı, muz, patates bugün de bezelye.
5.5 aylıkken başladım ek gıda doktor tavsiyesiyle. İlk haftalar zulüm gibiydi resmen ağzını açmıyordu aldığını tükürüyordu. Karşısında bi maymun olmadığım kalmışdı ama az da olsa oynayarak hep tattırtım şuan 6 buçuk aylık yeni yeni ağzını açmaya yemeğe başladı. Zamanla öğreniyorlar ve yemeyaçe başlıyolar sakın dert etme şuan zaten tadım aşamasındasın azıcıkda olsa ağzına gitse onu çevirse yetiyor gün geçtikçe yeme istekleri artıyor emin ol ilk başta bende çok korkmuşdum yemiyor diye doktora bile sordum daha yemeğin ne olduğunu bilmiyor zaman gerekli demişdi umarım boll iştahlı sağlıklı günler geçirirsiniz
inşallah ya