6 aylik bebek kundaklanir mi?

Bebegim 6 aylik olmak uzere, kucakta uykuya dalan bi bebek. Gunduz uykulari da hep yarim saat suruyordu. Son zamanlarda geceleri de 7-8 kez kalkar oldu. Gündüzleri ise yerine koyar koymaz ya da 5 dk sonra uyanmaya basladi. Esim gecen gun kundak yapip uyutmus, 1 saat araliksiz uyudu. Ondan sonra ben de kundak yapmaya basladim ve gunduz uykulari 45 dk-1 saat arasi surmeye basladi. Birkac gundur boyle devam ediyor, beyefendinin keyfi de cok yerinde uykusunu almaya basladi ama 6 aylik bebek kundak yapilmamali aslinda. Hem gelisimi icin dogru degil hem de uyku guvenligi açısından tehlikeli. Hadi gunduz uykularinda surekli kameradan izliyorum ama gece boyle uyutmak cok tehlikeli. Bir de ben sadece ilk ay kundak yaptim bebegimi, su zamana kadar da bi daha hic yapmamistim. Yani kundak alışkanlığı yok aslinda. 6 aylik bebegin kundaklanmaktan hoslanmasi normal mi acaba, bana biraz garip geldi acikcasi.

Valla var 6 aylık kundak yapan tanıdıklarım benimde kundakta uyuyor bitek 2 aylık şuan sanırım 6 aya kadar yolu var

Ay zaten bin tane destekle uyutuyoruz, su zamana kadar bi kundak yapmadim bi de beyaz gurultu acmadim. Su saatten sonra bi de kundaga alışsın hic istemiyorum umarim gecici bi dönem olur.

Bir arkadaşım ilk oğluna 1 yaşına kadar kundak yapmıştı uyuturken. 2. oğluna hiç ama hiç yapamadı ilk yenidoğan dönemi dışında. Asla istemedi ağladı huzursuzlandı. Bu da bebeğin sevip sevmemesine bağlı olabilir aslında :melting_face: tabi öneriliyor mu önerilmiyor mu o kısmı bilmiyorum ben. Biz arada bir ellerini alt donunun içine lastiğe sıkıştırıyoruz :joy: elini hareket ettiremeyince uyanmıyor. Ama öyle kısıtlayınca da üzülüyorum, uyuyamayınca da üzülüyorum ah annelik :face_holding_back_tears:

Valla ben de cok arada kaldim. 2 gundur gunduz uykularini yeterli uyuyabildigi icin keyfi baya yerinde. Ama gece boyle uyutmaya gonlum hic razi değil. Doktorlar 4. Aydan sonra birakin diyor. Okuduğum bi kitapta düzgün yapilirsa guvenlik acisindan bi sikinti yaratmadigi, daha uzun sureler kullanilabilecegi yaziyordu. Ayrica daha uzun ve kolay uyudugu icin benim de kafam rahat 2 gundur, ben de onunla dinlenmis oldum.

Gündüz uykuları dediğiniz gibi sorun olmaz o kadar da geceleri fazla riskli. Alismasina izin vermeseniz daha iyi gibi. Ben beyaz gürültü açıyorum çünkü uykuya daldıktan sonra bebek için o ses de nötrleşiyormuş. Uykusunda kademeli kademeli kısıp kapatabiliyorum uyanmiyor aslında ama komşumuz çok gürültücü ne bebek diyor ne rahatsız olurlar. Bı saç baş girmedigim kaldı artık o da olsun istemiyorum. Beyaz gürültüde rahatsız olmuyor seslerini bastırdığı için bide kütüphanemi odasına taşıdım ses gelen tarafa yerleştirdim o da biraz sesi azalttı.

Ben de alismasini istemiyorum ama isin ilginc tarafi sanki cocuk zaten kundaga alışıkmış da aylardir kundak yapmadigimiz icin gunduzleri kisa uyuyormus gibi. Ya da kundaklanmak kucak hissi verdigi icin muhtemelen uzun uyuyabiliyor. Kundakla birlikte besiginde uyutmaya calisicaz bakalim belki yerinde uyumaya baslarsa kundagi birakmak kucagi birakmaktan kolay olur.

Umarım öyle olur. Geceleri çok dikkatli olun :hibiscus:

Yok yapmiyorum kundak artik. Zaten bir suru kotu uyku aliskanligimiz var, bir yenisini daha kazanmayalim. Tesekkurler :smiling_face_with_three_hearts:

Beni bile kundak yapsalar öyle güzel uyurum ki​:smile: sanırım çocuğunuz sevmiş sarip sarmalanip yatmayı:smiling_face:ben 1 aylık bebeğimi yapamıyorum huysuzlanıp ağliyor, kollarını çıkarmaya zorluyor, çıkarınca susuyor. Keşke dursa kundakla.

1 aylik olsa yapicam da iste 6 aylik olmasi sikinti :smiley: