6 aylık bebek ne kadar yemeli?

Merhaba bebeğim altı buçuk aylık , tadimlara bitirdik çorbalara ara öğünlere geçtik ama gün içerisinde ne kadar mama yemesi gerekiyor sizce yada çorbasını ara öğününü saat kaç gibi yemeli

Yanlış hatırlamıyorsam Osman gönülaldan dinlemiştim her öğün için max 6 tatlı kaşığı diyordu tadımlardan sonra benim oğlum o kadar yiyemiyordu bile zamanla artıyor yemek saatlerini de kendi doktorum emzirdikten ya da mamadan 1 2 saat sonrası ver demişti çok aç ya da tok olmadığı zamanlarda demişti o şekilde verdim ben

Bir günde mamayı kaç kere verdiniz

6 aylık bebek ek gıdaya yeni geçiş yaptığı için henüz beslenmenin büyük kısmını anne sütü yada formül süt oluşturur. Erken başladı ise 4-5 ay gibi genelde tavsiye edilmez bu miktar daha azdır. Kızım 6 aylıkken ek gidaya başladı. O zaman hala mama daha fazla ağırlıktaydi. Kızım genelde 2-2,5 saatte bir acıkırdı ve her içişte 120-150 cc arası bir mama tüketimi olurdu. Şimdi ek gıda üç örün ara öğünler de olduğu için günde en fazla 3 kez mama içiyor 180 cc

Çok teşekkürler aydınlatıcı oldu , benimkide beş buçuk aylıkken başladı kafam çok karışık :sweat_smile:

Zamanla oturacak mamayı aylara göre ölçüleri var zaten ama bebeğinizin kabul ettigi miktarda önemli bebeğinize göre hareket etmeniz gerekiyor :blush:

Benim bebeğim de altı aylık. Günde 4 defa 150 CC mama içiyor. Kahvaltı ve akşam yemeği olarak iki öğün ek gıda yiyor. Aralarda meyve ya da yogurt da veriyorm bazen

Miktar olarak da kisitlamiyorum yiyebildigi kadar yiyor.