6 aylık bıngıldak bakın lütfen

Merhaba arkadaşlar bugün 6 aylık kontrolden geldik boy kilo durumu gayet iyi ama kafa çevresi geçen aya göre 1 cnm büyümüş sadece. 41 iken şimdi 42 olmuş. Doktor bıngıldagi kapanmak üzere dedi iki ay sonra duruma göre konuşuruz dedi. Bu tarz durumla karşılaşan oldu mu ya kafa çevresi buyumuzse çok panik yaptım biri bişey söylesin lütfen

Bizim de 6 ay 42 cm aynı şekilde cm ilerlemesi endişe etme kapanabilir büyümeye devam ettikçe sorun olmaz büyür de yavaş yavas o da küçülüyor haliyle ben de iki üç ay önce AA kapanıyor diye doktora koşmuştum hâlâ daha açık

Doktor kapanmak üzere dedi ama kafası büyümeye devam ettikçe sorun olmaz dedi çok korkuyorum ya kafasının büyümesi durursa diye. D vitaminini vermeye devam ediyim mi dedm ver dedi bilemedim böyle durumlarda d vitamini vermeyen oluyormuş çok endişe ediyorum

Canım bebeklerin baş çevresi zaten aylık olarak 0.5 cm yada 1 cm falan büyür erkek bebeklerde 6 ncı ayda baş çevresi 41-47 cm arası kız bebeklerde ise 40-45 cm arası olur eğer bıngıldak ta doktorunuz bir sorun gormediyse çok dert etmene gerek yok herşey yolunda demektir :cherry_blossom:

Kafa yapısıyla da alakalı olabilir demi yapı olarak kafası büyük olmayacak belli. Peki sizin bıngıldagi ne durumdaydi

Dediğn gibi riskli durumda olsa dvit bir süre vermezdi diye düşünüyorum. Sen elinle kontrol et bastırmadan dokunarak elini gezdir korkulacak bişey yok ben hep bakıyorum ve boşuna endişe etmişim milim milim oynuyor zaten küçük sanıyor insan ama bir kerede kafanın 1cm büyümesi gibi ora da 1 cm kapanmıyor zaten doğduğu zaman 2-3 cm kadar oluyor

Bıngıldak kapanmak üzere dedi ama iki ay sonra baş çevresine bakicaz büyümeye devam etmiş mi diye dedi peki buyumezse ne olacak dedim o zaman konuşuruz dedi

Bakıyorum ama anlamıyorum bişey bide nedense degmeye korkuyorum bıngıldagina

D vitamini hızlı kapanamsina sebep olabiliyormuş o yüzden kapanmasın diye vermeyin diyo doktorlar bebeğin durumuna bakarak

Hiç korkma baskı uygulayarak basmadıkça zarar vermezsin onun dışında dokun hafif gezdir parmaklarını hiç sorun değil istersen on kere bak günde

Açıklık 2 cm dediyse gayet normal benimki dar doğdu 1.5-2 cmydi zaten

Canım bebeklerde ön fontanel (bıngıldak)ve arka fontanel bulunmaktadır. Yani iki tane fontanel bulunuyor.Genellikle, fontanel, bebeğiniz 18 aylık olduğunda kapanır. Arka fontanel genellikle ilk olarak kapanır - doğumdan 2 ay sonra. Ön fontanel 7 ile 18 ay arasında kapanır. Doktorun gerekli kontrolü yapınca sana daha net bir bilgi verir endişe edilecek bir durum olsa anında zaten bir tedavi süreci uygular ya da d vitaminini kesmeni söylerdi eğer için rahat etmiyorsa başka bir çocuk doktoruna da gosterebilirsin

Normal bana kalırsa çünkü dediğim gibi benim bebeğim dar bıngıldak olarak doğduğu halde 1.5-2 cm idi bingildagi. Sizinki 5 aylık gayet normal

Aslında başka doktorada götürebilirm evet aklımdan çıkar en azından. Hayırlısıyla buyuselerdi mesele evlatt olunca sağlık konusu beni çok yıpratıyor herseyi irdeliyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Annelik içgüdüsü normaldir bende çok irdeliyordum kendimi ve bebeğimi yordugumu anladım bu süreçte doktorlar bana sağlık bebeğin dedikçe ben birşeyler çıkardım durdum bebeğimle vakit geciremedim kendime stres yüklemekten ama sonra çok irdelememeye başladım bebeğimle daha çok oyunlar oynadıkça vakit gecirdikce onu daha iyi anlamaya başladım keşke en başta böyle yapsaydım :woman_shrugging:t3::face_with_peeking_eye: