6 aylık ek gıda

Merhaba kızlar benim oğlum altı aylık oldu olucak sütüm maşallah çok var yani illa ek gıdaya geçmem lazım mı

Tadım yaptir canım yatmayı öğrensin

Evet kesinlikle arkadaşım geç başladı bebeği katı gıdayı reddetti şu an 3 yaşına girecek ve hala yeme bozukluğu var, yemek yemiyor ve kilosu az olduğu için raporlu mama kullanıyor

Ben bugun salatalik verdim eline icinden bir parca agizina verdim yutu​:face_holding_back_tears:bugun 5 aylik olduk bnce alistir yutkunma becerisi gelisin yoksa buyunce zorlanir. Bazi cocuklar suyu bile yutamiyor .

Nasil anne sutu onemliyse zamaninda ek gidada onemli kuzenimin oglu bir yasini yeni gecdi annesi sutum var sutum var diye cocuga ek gida baslmadi suan cocuk pure seklinde yiyo ve halada tanecikli seylere veremiyo yutamiyo ve reddiyo cocuk hersey zamaninda iyidir

E dun verdim karnı agridi ishal oldu kiyamiyorum da açıkçası ek gidaya kendim mi başlıyim yoksa altı ay aşısı var doktoruna mi goturdugumde başlatsin

Az kalmis madem asiya goturunce doktor onayiyla basla canim inan nekadar gec baslarsan okadar zor olur sen zorlanirsin

Aslında verdim bı kaç gün ishal yaptı belki bı yanlış yapıyorum diye bekliyiim dedim annemde sizin zamanınızda iki yaşına kadar sadece sütumu verdim bende de açıkçası sütünde baya var yetiyor fazla bile kafam karışıyor oylede

Ne verdin canım ishal yatı şuan tadım yaptırabilirsin zaten

Bebelac Gold verdim sonra cici bebe verdim sulandırıp yani havuç verdim muz verdim

Cicibebe ishal yapar canım ek gidaya cici bebe ile baslanmaz

Teecihleriniz cok yanlis olmuş. Cici bebeyi hic bir koşulda vermemeniz gerekiyor. Icinde saglikli bebege yarayacak tek bir sey yok. 3 gun kuraliyla once buharda haşlanmış sebzeler, sonra yoğurt, yumurta gibi alerjenler ve aralarda mevsim meyveleriyle baslamak en sağlıklısı. Ilk 15 günün sonunda denediginiz sebzelei karistirarak ikindi de doyum öğünü verebilirsiniz. Sütünüz yetse dahi ek gidaya geçiş onemli ve gerekli. Hem bebeginize yemek yemeyi ogretiyorsunuz, hem yavaş yavaş sindirim sistemini hazirliyorsunuz, hem de buyudukce sutunuzden alamadigi kalori ihtiyacını destekliyorsunuz. Lutfen paketli gıda vermeyin ama cok ama cok zararlı:folded_hands:t2: