6 Şubat Depremi

Bende o dönem bekardım yakın illerdendim o dönem hissettim ama tarif edemem abimle o korkumuzu 7 katta yaşarken abimle hayatımızın en uzun gecesiydi adeta durmayan bı sure dışarıda fırtına yığınla kar tarif edemiyorum yüreğin doldu yine bizzat yaşamadik yakın tanıdıklarınızı kaybetmedik ama acısı çok derinden yaşanan bı dönemdi unutulmaz asla Allah bizi kardeşlerimizi her daim koruyup kollasin kaza ve kadere iman bizim teslimiyetimizin çok önemli noktası her ne kadar ihmaller zinciri çok fazla sitemli olsak da bı çok şeye kaderde var ise o şekilde olmasa da başka şekilde o can teslim edilme saati dakikası saniyesi gelince başka kaçış yok ölümün saati değişmez ama sebebi değişebilir ama Rabbim yardım etsin yüreği yorgun olan bizlere kardeşlerimizin acısı yürekleri dağladı adeta

1 Like

Çok acı Allah bir daha göstermesin. Büyük korku yaşamışsınız hepiniz. Psikolojisi sağlam şekilde de çıkmışsınız . Bu psikolojilerin bir acıyı daha kaldıracağını sanmıyorum. Ülkemize doğal afetler yaşatmasın Allah :palms_up_together::palms_up_together:

1 Like

Ay hataydayim nasıl sallandik nasıl ayağa kalktığımda bı divara fırlattı zor annem gilin tarafına gittim duse duse dört kardeşiz üç kardeşimin evleri yıkıldı bı soğuktu böyle bı soğuktu bı açlık vardı para gecersizdi ay 7 diyorlar bence 9 buyuklugundeydi ve bence dakikalarca sallandik çok kötüydü Allah bidaha kimseye yaşatmasın o duyguları

1 Like

Amin mekanları cennet olsun herıdw binlerce yaralı kalpler bedenler kaldı ALLAH hep onların yardımcısı olsun İNŞALLAH

1 Like

Babam da ayağa kalkmaya çalışmış ama düşmüş kıyamet kopuyor sanmış secdeye gitmiş deprem bitene kadar kalkmamış. Kalktığında kapılar pencereler açıkmış diyorum ki kapılar hep kilitlenirken allah ona kapıyı açmış çıkabilsin diye. Annem de oruç tutacakmış sahur yapmış daha uyumamış uyanıkmış o da kalkamamış. Yan tarafta amcamların evi yıkılmış bizim bahçe duvarları ve merdivenler yıkılmış evdeki eşyalar düşmüş. Bir de kolonlarda çatlak var 4 tane ve 2 kirişte patlamış ama ona rağmen mühendis geldi yukarı çıkmadı bahçeden baktı fotoğraf çekti az hasarlı verdiler gittiler. 75 yaşında emekli insanlar nasıl tadilat ettirecekler. Bizler destek olduk da birşeyler yapılabildi. Ev az hasarlı olduğu için konteyner falan da verilmiyor herhangi bir hastalığı olsa raporlayacak da belki verecekler. Epilepsi hastasına bile vermediler. Ağrıya abimin yanına gittik.
Hatay hala çok kötü tam anlamıyla ne zaman düzelir bilinmez. Her yer şantiye alanı resmen toz duman içinde. Hala hasarlı olduğu için bosaltılan evler yıkılmamış savcılık kararı bekleyen apartmanlar var.
Üzerinden o kadar zaman geçmesine rağmen adiyamanda da hala kaldırılmayan enkazlar yıkılmayan apartmanlar var bir de tam çarşıda işlek caddelerinde. Bir sarsıntıyla tekrar can kaybına sebep olabilir.
Boşaltılan apartmanların altındaki iş yerlerinin açık olmasına ne demeli.
Göçüp gidene allah rahmet eylesin kalana da allah sabır versin demekten başka ne geliyor ki elimizde.
Mahkemeleri devam edenlere o acı günler tekrar tekrar yaşatılıyor.

1 Like

Bende Şanlıurfa Siverekte yakalandım ben eşim ve iki çocuğum aynı odada beraber uyuyorduk gece mide bulantısı baş dönmesiyle uyandım meğersem deprem oluyormuş hepimiz birbirimize sarıldık odadan çıkamıyorduk ayağı bile kalkamıyorduk kızım dolabı sağa sola gidip duruyordu üstümüze devrilecekti dışarıda feryatlar silahlar atılıyordu biz en üst kattaydık istesekte çıkamazdık zaten merdivende birşey olur diye korkuyla olacaksa hepimize birden olsun diye sarıldık durmasını bekledik hava buz her yer karlı dışarı mahşer gibi deprem durunca çocukları giydirip çıktık çok şükür Siverek te yıkım olmadı çok hasarlı bina vardı ailemden kayıp vermedik ama eş dost Urfa’da Adıyaman da Diyarbakır da vardı tanıdıklar Allah gani gani rahmet eylesin bir daha yaşatmasın İnşallah öyle birgün aklıma geldikçe deli oluyorum hala :sad_but_relieved_face::sad_but_relieved_face:

1 Like

Allah yardımcınız olsun inşallah ne diyim ki