7.5 aylık bebeğim yemek yemiyor

kızlar merhaba. ek gıdaya doktor önerisiyle 5 aylıkken başladık. sadece tadım yaptık o ay. şimdi 7.5 aylık. bazen 1 çay bardağı suyla yaptığım irmik karışımın tamamını ya da 3 4 yemek kaşığı çorbayı yemeği yerken bazen 1 çay kaşığı bile yemiyor ağzını açmıyor. şarkı söyleyip dans ederek ya da iki kolunu elimle tutarak zorla veriyorum. onu da çok yapmak istemiyorum yemekten iyice soğumasın diye. bu konuda önerisi olan var mı ya da şu an ne kadar yerse sorun olmaz. genellikle 2 3 öğün deniyoruz günlük ve sadece anne sütü alıyor

Bir doktordan dinlediğim kadar bir öğünde bir elinin yumruk kadar ını yiyebilirmiş dediğin gibi zorlama oğlumda öyleydi şuan 20 ay 1 günlük hâla iştahsız bir bebek en son temmuzda kilo ölçtürdük 9.200 dü birde zaten 9ay 1 yaşına kadar yediği ek gida değil de temel beslenme anne sütü yada mama dan bekleniyor kilo yemek istemiyorsa zorlamamak daha iyi mesela oğlum ailecek yemek yediğinizde oturup yer bizimle ama normal zamanda öğlen yada ara öğünde bir kaşık alır gider evi gezer oynar tekrar gelir bir kaşık daha öyle yer imkanın varsa dışarı çıkarıp yedirebilirsin dışarda ve toplulukta çok daha güzel yiyorlar evde yemedigi yemeği arkadaşıma gittiğimde onun çocuklariyla beraber oturup yiyor sanki hiç yememiş gibi

Merhaba ,hiç diş çıkardı mı? Oğlumda o aylarda öyleydi yani hiçbir şey yemezdi. Mamasını bile 40 ml anca yerdi. Sekizinci ayına girdiği gibi ilk dişi patladı ve çok şükür o iştahsızlık yavaş yavaş geçti. Birde bence zorlamayın ters teper sonra hiç yemek istemez. Sık sık teklif edin ama zorlamayın.

aslında çok zorlamamaya çalışıyorum. kollarını tutmadan kastımda ama sandalyesinde o kollarını öne koyduğunda kendi kolumu onu. kolları üstünde hizalıyorum kaşığa uzanmasın diye. o şekilde 1 2 kaşık verip bırakıyorum aşırı zorlamadan. ama hiç dişimiz çıkmadı daha inşallah dişten dolayıdır da geçer bu süreç de

Çıkan ilk diş bizi çok zorlamıştı. Hem iştahsızdı oğlum hem de saat başı kalkardı uykusundan, umarım diştendir. Çabucak atlatırsınız bu süreci. :smiling_face: