7.5 aylık ek gıda gelin sohbet edelim

Benimkide asla agzini acmiyor 7 bucuk aylik yedigide 1 2 kasik

Peki ne kadar yiyor bebekleriniz mesela 1 kase mi 1 kaşık mi

1 Beğeni

Yediğine göre değişiyor benim ki sevdiyse bir kase bitiyor sevmezse iki üç kaşık anca

Benimki 1 yemek kaşığı ya yiyor ya yemiyor iştahsız diyorlar üzülüyorum

Ben de kati şeyler veriyorum 7 ay 11 gunluk ilk bir kac gun pure halinde verdim sinra hep taneli denedim pankek verdim elinde yedi , cok yemiyor hep bir iki kasik anca yiyor ne denersem , hatta ona ozel yaptigim hic bir seyi yemiyor ne zaman kendi yediklerimden verirsem yiyor. Ben de o sekilde yapiyorum kendim yerken ona da verjyorum. Makarna pilav bile denedim korkmayin bence tabi her cocuk ayni degil ama denemek lazim belki de yiyebiliyordur

Kendinizi eksik hissetmeyin. 1 yaşından önce verebildiginiz kadar herşeyi vermeye çorba kıvamında bile olabilir burda önemli olan o tada çocuğun damak tadının alışması. Ek gidada amacımız çocuğumuza katı yedirmek değil de damağını her tada alıştırmak olmalı :hugs: zaten büyüdükçe dişleri çıktıkça katı illaki yiyecek ama tadına alışmadiği birşeyi püre de olsa yediremezsiniz

1 Beğeni

Ya şöyle bişey var şimdi her bebeğin gelişimi bir değil siz onları görüp kendinizi yetersiz görmenz çok yanlış artı siz 6. Ayda tadıma basladiysanz bazıları bunu 4. 5.ayda yapıyor doğal olarak artık tam beslenme şeklinde öğün verebiliyorlar aynı zamanda bende bu şekilde ilerledim blender vs hiç kullanmadım tadım anında bile sadece çatalla ezdim tam püre yapmadan çünkü bebeğim diğer türlü ona alışacak ve pütürlü besinleri tüketmek istemeyecek veya zorlanacakti şuan için yapmanız gereken şey eğer bebeğiniz hazırsa (gözetim altında)ve blender kullanıyorsanız kesinlikle blenderi bırakın ve gün gün pütürlü besinleri arttırarak bebeğinize sunun benimde bebeğim şuan 7 ay 2 günlük bu şekilde ilerledim şuan bir sıkıntı yok ekmek bile veriyorum gözetim altında dişleri var mı bu arada

1 Beğeni

Benimki de 1,2 kaşık sonra mızırdanmaya kafasını çevirmeye başlıyor zor bir süreç gerçekten iştahlı çocuklara imreniyorum

Yeni çıktı altta bir tane var ben mesela yoğurt çorbası yapıyorum içindeki pirincini felan yiyor mercimegi bulguru felan ekmeği de çorbaların içine katıyorum öyle yiyor dün kısır yapmıştım karnı tok olduğu halde ağzını sapurdatti sündü yemek için bende verdim yedi sevindim valla ben şeyden korkuyorum ondan bahsettim pankek kek tarzı katı kuru şeylerden ama artık deniycem kısır bana ümit oldu :joy::joy::joy: